Lumea animalelor

10 lucruri importante de care au nevoie toate pisicile. De la hrană până la vaccinuri

Adoptarea unui nou animal de companie este un angajament important, care necesită multă cercetare și pregătire. Dacă sunteți un nou proprietar de pisică, este posibil să vă simțiți ușor copleșit! De ce au nevoie pisicile?

Din fericire, în acest articol, ne vom concentra pe modul în care trebuie să vă pregătiți pentru o pisică nouă – de la hrană și apă până la litieră și jucării. Înainte de a merge la magazinul de animale de companie, haideți să aflăm ce ar trebui să fie pe lista de cumpărături!

De ce au nevoie pisicile?

Pisicile nu au nevoie doar de lucruri materiale, dar este important ca locuința ta să aibă tot ce are nevoie felina ta pentru a fi sănătoasă și fericită. Iată o listă cu zece dintre cele mai importante lucruri de care are nevoie orice pisică:

1. O hrană completă din punct de vedere nutrițional pentru pisici

Hrănirea pisicii tale cu hrana potrivită pentru pisici este crucială pentru sănătatea lor. Hrana umedă este cea mai bună pentru a ajuta pisica să se mențină hidratată și pentru a preveni problemele urinare, în timp ce hrana uscată este adesea mai bună pentru dinții pisicii.

Indiferent dacă este vorba de hrană uscată sau umedă pentru pisici, cel mai important lucru este ca aceasta să fie completă din punct de vedere nutrițional, echilibrată și formulată special pentru pisici.

Ați putea presupune că este în regulă să dați mâncare pentru câini pisicii dumneavoastră, la urma urmei, cât de diferită ar putea fi? Cu toate acestea, pisicile au nevoi nutriționale destul de specifice!

De exemplu, hrana pentru pisici conține taurină, care este un aminoacid esențial pe care organismul pisicii nu îl poate produce singur, așa că este foarte important să vă limitați la hrana pentru pisici.

2. Acces liber la apă

Pisicile au nevoie de acces liber la apă proaspătă, fie că este vorba de un castron de apă sau de o fântână cu apă. Totuși, există șanse ca, chiar dacă le oferiți o mulțime de surse de apă prietenoase cu felinele, să vă găsiți pisica lapând din robinetul care picură în baie sau încercând să bea din iazul din grădină!

3. O cutie de gunoi și o litieră pentru pisici

Pisicile sunt animale foarte curate și sunt ușor de dresat la litieră de la o vârstă foarte fragedă. Acest lucru înseamnă că veți avea nevoie de o litieră acasă. Nu doar pisicile de interior au nevoie de o litieră, chiar dacă pisica ta se aventurează uneori în aer liber, probabil că va alege să elimine urina sau fecalele în interior, cel puțin o parte din timp. Când vine vorba de alegerea unei tăvițe și a tipului de nisip pentru pisici, fiecare pisică va avea propriile preferințe.

Unele ar putea prefera să-și facă nevoile în timp ce sunt închise într-o litieră acoperită, în timp ce altele ar putea prefera libertatea unei simple tăvi. În egală măsură, dacă aveți un pisoi sau o pisică cu artrită, s-ar putea să aibă dificultăți în a păși într-o tavă pentru litieră cu laturi înalte, așa că ar fi mai bine să alegeți o tavă mai puțin adâncă.

4. Un stâlp de zgâriat (sau similar)

Pisicile folosesc stâlpii de zgâriat, copacii pentru pisici și covorașele de zgâriat pentru a-și întreține ghearele, a-și întinde mușchii și a-și lăsa mirosul. Dacă nu oferiți astfel de obiecte potrivite pentru zgârieturi, s-ar putea să constatați că pisica se dă în vânt după mobila din lemn sau după covorul scump. Vă puteți ajuta să vă direcționați pisica către zonele de zgâriat desemnate de ea folosind spray-uri cu feromoni sau iarbă pentru pisici.

5. Jucării pentru pisici

S-ar putea să nu credeți că jucăriile pentru pisici sunt esențiale, dar acestea sunt foarte importante pentru a vă menține pisica activă și pentru a atenua plictiseala sau anxietatea. Alegeți o varietate de jucării care încurajează rezolvarea problemelor, urmărirea, coordonarea și exersarea vânătorii.

Probabil că pisica se va juca singură uneori, dar se va bucura mult mai mult dacă participați și dumneavoastră la timpul de joacă – iar jocul interactiv este un exercițiu excelent de creare a legăturilor.

6. Un loc unde să doarmă

Pisicilor le place să aibă un loc sigur și securizat unde să se odihnească. Acest lucru poate fi un pat pentru pisici sau o cutie de transport pentru pisici umplută cu pături, plasată într-o parte liniștită și confortabilă a casei, sau s-ar putea ca pisica să prefere dulapul de lenjerie, patul de rezervă sau un postament în vârful dulapului!

Pisicilor le place să fie la înălțime, așa că un pat plasat undeva la înălțime ar putea fi apreciat. Indiferent de locul în care pisica ta alege să se odihnească, asigură-te că are un loc desemnat în care se poate retrage dacă se simte speriată sau are nevoie de liniște și pace.

7. Vaccinări

Vaccinările pisicii sunt esențiale și vă vor ajuta să o protejați de boli precum gripa felină (cauzată de herpesvirus și calicivirus), panleucopenia și virusul leucemiei feline (FeLV). În funcție de locul în care locuiți, este posibil ca pisica dumneavoastră să aibă nevoie și de vaccinuri suplimentare, inclusiv unul împotriva rabiei.

8. Tratamente împotriva paraziților

Nu doar de vaccinuri au nevoie pisicile, ci și de tratamente regulate împotriva paraziților, cum ar fi ascarizi, tenii, purici și căpușe. În funcție de locul în care locuiți, ele ar putea avea nevoie și de protecție împotriva anumitor tipuri de muște, care pot fi chiar purtătoare de boli.

Bineînțeles, dacă aveți o pisică de interior, aceasta este mai puțin expusă riscului, dar nu uitați că puricii ar putea totuși să-și găsească drumul spre casa dumneavoastră. Medicul veterinar vă va putea recomanda cele mai potrivite tratamente antiparazitare pentru pisica dumneavoastră.

9. Un medic veterinar

De îndată ce vă aduceți acasă membrul felinelor din familie, este important să vă înregistrați la o clinică veterinară. La urma urmei, oricât de mult ne dorim ca pisicile noastre să fie bine, nu știi niciodată când ar putea să se îmbolnăvească sau să se rănească de urgență.

Atunci când vă înregistrați la clinica veterinară, este o idee bună să aflați care sunt orele de funcționare, modul de funcționare în afara orelor de program și unele dintre costurile de rutină. Acesta este, de asemenea, un moment bun pentru a încheia o asigurare sau pentru a vă planifica finanțele pentru a vă asigura că sunteți pregătit pentru costuri neprevăzute.

10. Un microcip

Un microcip este un dispozitiv micuț care se află sub piele, între omoplați. Este cam de mărimea unui bob de orez și, atunci când este scanat cu un cititor de microcipuri, afișează un număr unic care se corelează cu detaliile lor într-o bază de date.

Acest lucru înseamnă că, dacă, Doamne ferește, pisica dumneavoastră ar dispărea, ar putea fi identificată rapid cu ajutorul microcipului atunci când este găsită. Acest lucru este mai bun decât o etichetă de identificare tradițională, deoarece nu poate cădea! Bineînțeles, pentru a avea această liniște, va trebui să nu uitați să vă păstrați datele de contact și adresa actualizate în baza de date a companiei de microcipuri, potrivit cats.com.

Recent Posts

Fiecare semn astrologic are propriul animal spiritual – află care este al tău

Cine crezi că îți este mereu alături? Ce animal vă personifică, este un tigru sau…

2 ore ago

Zonkey, animalul hibrid care are o mamă măgăruș și un tată zebră

Zonkey este un hibrid rar care combină dungile iconice ale zebrei cu rezistența umilă a…

3 ore ago

Câinii pot simți furtunile sau schimbările meteorologice?

Se pare că animalele, în special câinii, au capacitatea de a simți schimbările atmosferice sau…

4 ore ago

„Tramvaiul Responsabilității” din Iași: un proiect unic în țară dedicat animalelor de companie

Inițiativa „Tramvaiul Responsabilității” din Iași este un proiect unic în România, creat pentru a promova…

5 ore ago

Afecțiuni la care sunt expuși câinii și pisicile pe timp de iarnă

Iarna poate fi o perioadă dificilă pentru câini și pisici, expunându-i la diverse afecțiuni din…

6 ore ago

De ce sunt pisicile atât de obsedate de indicatoarele laser?

Puține lucruri pe lumea asta sunt la fel de amuzante ca privirea unei pisici care…

7 ore ago

Parteneri