Lumea animalelor

11 concepții greșite, dar des întâlnite despre pisici

Aceste 11 concepții greșite, dar des întâlnite despre pisici predomină și astăzi, întrucât fie s-au perpetuat în timp, fie sunt persoane care nu le înteleg felul inexplicabil sau secretos de a fi al pisicilor, însă tocmai acesta este farmecul lor, astfel că se pot forma cu ușurință concepții greșite.

Unele dintre acestea se întorc chiar la credințe sălbatice care au început cu secole în urmă! Dar, la fel ca majoritatea celorlalte mituri legate de animale, multe dintre aceste credințe sunt departe de adevăr. De fapt, unele sunt atât de iluzorii, încât iubitorii de pisici nici măcar nu sunt siguri de unde au apărut! Pisicile sunt creaturi misterioase, iar acesta este unul dintre lucrurile pe care le iubim la ele.

Mai jos, aflați 11 concepții greșite, dar des întâlnite despre pisici despre care toată lumea ar trebui să afle că nu sunt adevărate!

1 – Pisicile nu au nevoie de atenție

Pisicile sunt cunoscute ca fiind animale solitare, dar acest lucru este de fapt departe de adevăr. Da, s-ar putea ca acestea să se descurce mai bine în singurătate decât câinii, dar asta nu înseamnă că nu sunt animale sociale.

Pisicile formează legături puternice cu stăpânii lor și pot deveni stresate și să adopte un comportament ciudat, izolat dacă sunt lăsate singure pentru perioade lungi de timp. Au nevoie de dragoste și atenție, așa că nu vă gândiți că ar trebui să vă luați o pisică dacă intenționați să fiți plecat tot timpul.

2 – Pisicile nu pot fi dresate

S-ar putea să nu vedeți multe dintre ele sărind prin cercuri și rostogolindu-se, dar pisicile pot fi cu siguranță dresate. Gândește-te la faptul că îți înveți pisica să folosească litiera – asta este dresaj. Utilizând dresajul cu clicker și tratamentele gustoase, mulți proprietari de pisici descoperă că a învăța pisicile lor trucuri este mai ușor ca niciodată.

3 – Pisicile de apartament nu se pot îmbolnăvi

Deși starea generală de sănătate a pisicilor de interior este mult mai bună decât a pisicilor de exterior sau de interior/exterior, acestea au totuși nevoie de controale veterinare regulate și de vaccinuri.

Medicul veterinar va ști ce este cel mai bine pentru pisica dumneavoastră și dacă înțelegeți că există încă boli foarte contagioase pentru pisicile de interior, pisica dumneavoastră va rămâne sănătoasă. Agenții patogeni pot circula în casa dvs. pe hainele dvs. sau chiar prin intermediul câinelui familiei.

4 – Pisicile aterizează întotdeauna în picioare

Pisicile sunt creaturi extrem de agile care sunt capabile să aterizeze în picioare de cele mai multe ori. Este impresionant de privit, dar accidentele se întâmplă și pisicile pot cădea și se pot răni.

De fapt, pisicile au un risc mai mare de a se răni atunci când cad de la înălțimi mici, deoarece nu au timp să se răsucească în aer pentru ca picioarele lor să atingă pământul. Aceste leziuni pot fi grave, inclusiv oase rupte, entorse și chiar probleme respiratorii.

5 – Pisicile nu au nevoie de mișcare

Acest lucru nu poate fi mai departe de adevăr! Pisicile au nevoie de exerciții fizice și mentale la fel ca orice altă ființă vie. Joaca cu pisica ta le stimulează corpul și mintea și vă permite să petreceți amândoi timp de calitate împreună. Acest lucru le oferă atenție afectuoasă și exercițiul fizic și mental de care au nevoie pentru o viață fericită și sănătoasă.

6 – Bebelușii nu trebuie să stea în preajma pisicii

Copiii pot să petreacă timpul cu animalul de companie, chiar și foarte mici, dacă pisica merge regulat la medicul veterinar pentru examinare, are toate vaccinurile făcute, este deparazitată și, de asemenea, este îngrijită corespunzător prin reguli de igienă aplicate constant. Este recomandată interacțiunea cu animalul de companie și copilul, dar respectând câteva reguli de bază și câteva limite.

Oamenii de știință întăresc acest lucru prin faptul că, studii recente demonstrează că micuții care cresc în preajma animalelor de companie nu sunt atât de predispuși la a dezvolta alergii în viața de adult față de cei care au crescut în medii foarte protejate.

7 – Femeile însărcinate nu pot deține pisici

Femeile însărcinate sunt expuse riscului unei posibile infecții numite Toxoplasmoză. Această boală se răspândește prin intermediul fecalelor și al nisipului contaminat al felinei, însă aceasta se poate îmbolnăvi dacă consumă animale infectate, dacă stă în apartament și nu este expusă sunt slabe șanse.

Este recomandat ca femeile însărcinate să nu curețe deloc litiera pisicii, iar ca să fii sigură că nu ai probleme, evită litiera pisicii pe perioada sarcinii sau protejează-te dacă totuși trebuie să îi schimbi tu nisipul, purtând mânuși. Cu toate acestea, pisicile în sine sunt perfect în regulă pentru a petrece timpul cu ele. Mângâierea pisicii nu vă va îmbolnăvi.

8 – Pisicile au 9 vieți

Cu toții am auzit asta, dar știm cu toții că pisicile au doar o singură viață. Asigurându-vă că pisica dumneavoastră beneficiază de vizite anuale la veterinar pentru a preveni orice boală, vă veți asigura că această unică viață durează mult timp. Nu este recomandat să vă duceți pisica la veterinar doar atunci când este bolnavă, deoarece atât de multe afecțiuni pot fi prevenite prin îngrijire de rutină.

9 – Pisicile negre poartă ghinion

Acest mit provine din vremuri străvechi, când oamenii erau acuzați de vrăjitorie. Acești oameni aveau adesea pisici negre, care în curând au fost asociate cu vrăjitoria. Au început miturile conform cărora vrăjitoarele erau capabile să se transforme în pisici negre, iar zvonurile s-au răspândit pornind de aici. Acum, însă, știm că pisicile negre sunt la fel de bune ca orice altă pisică.

10 – Pisicile ar trebui să bea lapte

Pisicile au fost înfățișate de veacuri bând lapte dintr-o farfurie, dar realitatea este că laptele nu este chiar atât de bun pentru prietenii noștri felini. Pisicile sunt adesea intolerante la lactoză și vor suferi de diaree și alte tulburări gastrointestinale dacă beau lapte. Cea mai bună soluție este să vă limitați la o alimentație/hrană făcută special pentru feline.

11 – Declavarea (onicectomia) este inofensivă pentru pisici

Declavarea a fost o metodă populară de reducere a distrugerii casei cauzată de nevoia pisicii de a-și curăța ghearele. Din fericire, această practică devine interzisă în tot mai multe locuri.

S-a dovedit că declavarea este o procedură foarte dureroasă, care are efecte nocive de durată asupra pisicii dumneavoastră. Dacă aveți o problemă cu zgârierea mobilierului, asigurați-vă că faceți tot ce puteți pentru a-i oferi un spațiu de zgâriere în zone adecvate. Declavarea este adesea inutilă și aproape întotdeauna crudă.

Recent Posts

Ce înseamnă dacă visezi aceste animale?

Visezi un câine? O pisică? Șerpi? Când animalele apar într-un vis, înseamnă că cu ajutorul…

o zi ago

Scapă odată pentru totdeauna de mirosul de câine: sfaturi pentru camere curate și parfumate

Curățarea casei poate fi ușoară atâta timp cât nu o împărțiți cu animale cu blană.…

o zi ago

5 animale care sunt extrem de inteligente, dar noi nu știam asta

5 animale care sunt extrem de inteligente. Știința a stabilit că oamenii sunt o specie…

o zi ago

Stomatita la câini: simptome, diagnostic și tratament

Stomatita la câini este o afecțiune inflamatorie a cavității bucale, care afectează gingiile, limbă, palatul…

o zi ago

Când este recomandat să îți tunzi pisica?

Când este recomandat să îți tunzi pisica? Tunsul pisicii poate fi o soluție utilă în…

o zi ago

Felix- proiect finanțat de UE privind analiza ADN-ului pisicilor. Primele concluzii ale cercetărilor sunt fascinante

O echipă de cercetători sprijinită de Uniunea Europeană lucrează la analizarea ADN-ului din rămășițe arheologice…

o zi ago

Parteneri

  • INFOACTUAL

  • INFOACTUAL