Din cuprinsul articolului
5 lucruri pe care le urăsc. Vi se pare că pisica dvs. este supărată sau cam nervoasă. Este foarte posibil.
Ceea ce le deranjează pe pisicile dumneavoastră ar putea foarte bine să nu vă plaăc nici vouă. De la băile murdare până la mâncarea stricată re, pisicile și oamenii împărtășesc mai multe lucruri care îi deranjează decât credeți.
Și, credeți sau nu, puteți să faceți unele greșeli ca stăpân, cauzând aceste lucruri pe care pisicile le urăsc.
Iată cum poți remedia aceste lucruri care deranjează pisicile:
Contrar opiniei populare, pisicile nu sunt animale solitare! Este adevărat că poți lăsa pisica singură mai mult timp decât un câine.
Dar pisicile au nevoie de atenție, companie și dragoste, la fel ca oricare alt prieten pufos sau om. Dacă sunt lăsate singure pentru perioade îndelungate de timp, pot deveni agitate și dezvolta sentimente de anxietate sau chiar depresie.
Dacă ai un program aglomerat, asigură-te că aloci câteva minute în fiecare zi pentru a petrece timp cu pisica ta. Chiar și 15 minute de joacă la fiecare câteva ore o vor menține fericită și sănătoasă.
O soluție și mai bună? Ia în considerare adoptarea unei alte pisici pentru a-i oferi un companion permanent. Altfel, obișnuiește-te cu ideea ca aceasta să te însoțească în baie.
Este important să cureți litierele i zilnic sau la fiecare două zile, în funcție de numărul de pisici pe care le ai și de obiceiurile lor de baie. Dacă nu dorești să cureți zilnic, ia în considerare achiziționarea unei litierele automate pentru pisici.
Menținerea unei litierele curate nu se limitează doar la îndepărtarea excrementelor. În funcție de tipul de nisip folosit, frecvența la care îl cureți și numărul de pisici din gospodărie, nisipul ar trebui schimbat la aproximativ două săptămâni.
Probabil că nu ai vrea să mănânci un platou de mâncare stricată. Surpriză! – nici pisica ta.
Nu numai că mâncarea crudă sau stricată are un gust rău, dar le poate face rău și pisicilor. Bacterii precum Salmonella și Staphylococcus se pot dezvolta în alimente expuse prea mult timp, mai ales în lunile mai calde.
De fiecare dată când îți hrănești pisica, asigură-te că verifici data de expirare a hranei, Atât pentru mâncarea umedă, cât și pentru cea uscată.
Dacă observi că rămâi cu multe resturi după mesele pisicii tale, poate trebuie să evaluezi cât de multă mâncare are nevoie cu adevărat. Medicul veterinar te poate ajuta să iei o decizie bazată pe rasă, vârstă și nivel de activitate.
Atunci când te simți rău, ultimul lucru pe care vrei să-l faci este să iei niște medicamente neplăcute la gust. Același lucru este valabil și pentru pisica ta. Atunci când iau medicamente, multe pisici fac spumă la gură sau pur și simplu le scuipă.
Da că pisica necesită administrarea regulată de medicamente, este vital să faci această experiență mai plăcută pentru ea.
Mai întâi, învață-ți pisica să fie confortabilă cu manipularea feței și gurii. Asociază senzațiile cu ceva pozitiv, oferindu-i o mică recompensă. Apoi, stabilește un program pentru administrarea medicamentului, astfel încât pisica să știe la ce să se aștepte și când.
Dacă ai o pisică, știi că există doar anumite zone în care îți va permite să o mângâi. Și dacă o mângâi într-o zonă greșită, ea va mieuna, zgâria sau mușca. Pisicile pot fi extrem de sensibile la stimuli tactili, așa că este important să fii conștient de locul și modul în care le mângâi.
Vrei să-ți menții pisica fericită? Încearcă să te limitezi la zona din jurul capului și gâtului. Fii atent la comportamentul și semnalele corporale ale pisicii tale pentru a înțelege ce fel de mângâiere este acceptată, recomandă thesprucepets.
Înainte de a trata pielea uscată a câinelui dumneavoastră, trebuie să determinați cauza principală. Dacă…
Un tânăr de 17 ani din comuna Petreștii de Jos, județul Cluj, a fost reținut…
Într-un caz neobișnuit, două pisici au fost internate la Spitalul Veterinar Universitar de Urgență din…
Polițiștii din județul Hunedoara au oprit recent un transport ilicit de câini și pisici care…
Într-una dintre cele mai cunoscute reclame Alpo din anii '80, actorul Lorne Greene proclama: „Danny…
Importanța pe care o acordăm momentului în care privim în ochii cuiva sau a ceva…