Sari la conținut
Home » 5 mirosuri care atrag pisicile. Cum le puteți folosi

5 mirosuri care atrag pisicile. Cum le puteți folosi

sursă foto: FELIWAY BLOG

Mirosuri care atrag pisicile. Simțul olfactiv al pisicilor este de 14 ori mai bun decât cel al oamenilor, deci este mult mai dezvoltat și le permite să perceapă mirosurile mai intens. Acest avantaj este foarte util pentru a detecta cu ușurință mirosurile pe care le adoră. Dar și pentru a le identifica rapid pe cele pe care le urăsc.

Dacă sunteți unul dintre acei oameni care își păstrează casa bine parfumată sau folosiți în mod obișnuit uleiuri esențiale pentru terapii naturale, veți dori să folosiți aceste mirosuri fără să vă deranjați companionul cu blană. Iată 10 mirosuri care atrag pisicile:

Iarba pisicii

Nepeta cataria, mai cunoscută sub numele de iarba pisicii, exercită un puternic efect narcotic asupra animalului. Ingredientul activ care se găsește în compoziția plantei, nepetalactona produce un impact psihoactiv asupra pisicilor. Care le stimulează mintea și va încuraja jocul.

Astfel, atunci când o pisică simte aroma degajată de iarba pisicii are tendința de a se freca de ea, de a o linge, de a o mânca, de a manifesta un comportament neobișnuit (cum ar fi săriturile) și chiar de a vâna animale inexistente.

Cu toate acestea, nu toate pisicileu răspund la plantă în același mod. Acest lucru se datorează faptului că răspunsul la iarba pisicii este genetic și unele pur și simplu nu au ADN-ul necesar pentru a o putea aprecia.

Măslinul

Considerat ca fiind un alt miros care le place pisicilor, măslinul produce și el un efect narcotic care modifică comportamentul pisicii. Acest lucru se datorează faptului că una dintre cele mai active componente din frunzele și trunchiul măslinului este o substanță numită oleuropeină.

La fel ca în cazul ierbii pentru pisici, atunci când o pisică percepe acest miros, are tendința de a se freca, linge și mânca frunzele. Și de a manifesta o atitudine mai activă, acțiune similară cu atitudinea pe care o au în timpul comportamentului de împerechere.

Caprifoiul

Pisică persană înfoiată foto: fourpaws
Pisică persană înfoiată care privește la stăpânul său

Caprifoiul acționează asupra organismului pisicii exercitând un puternic efect calmant și liniștitor. În acest fel, putem spune că mirosul degajat de această plantă reprezintă unul dintre parfumurile care relaxează pisicile.

Atât de mult încât, în prezent, astfel de plante sunt folosite la pisici și la alte animale în scopuri terapeutice. Cum ar fi tratarea insomniei, a stresului sau a anxietății.

Dar, atenție! Boabele de caprifoi sunt toxice pentru pisici. Așa că este esențial să le țineți la distanță și să nu le lăsați să mănânce această plantă. Ci doar să o adulmece și să se bucure de aroma ei.

Lavanda

Aroma degajată de lavandă atrage pisicile pentru a o adulmeca și a se freca de ea. Cu toate acestea, puterea sa de atracție nu este la fel de puternică ca a plantei precedente și este posibil ca unele pisici să nu manifeste același interes.

Mulți cred că acesta este un miros pe care pisicile îl urăsc. Motivele sunt puțin cunoscute. Este posibil ca motivele să fie genetice, asemănătoare cu cele ale hreanului pentru pisici. Ssau este vorba pur și simplu de o preferință personală din partea pisicii.

Dacă tovarășul dumneavoastră cu blană adoră acest miros, îl puteți folosi pentru a încuraja o stare de relaxare. Mai ales în cazurile de anxietate și un mic grad de agresivitate.

Atenție însă – pisicilor nu le plac uleiurile esențiale! Deoarece simțul lor olfactiv este atât de puternic, orice ulei esențial poate fi prea puternic.

Și iar atenție – mâncatul plantei este toxic pentru pisică. Este important ca pisica să nu poată ingera florile sau frunzele.

Cimbru

Cimbrul nu face parte doar din categoria mirosurilor care atrag pisicile, ci este și unul dintre cele mai benefice pentru acestea. Datorită proprietăților sale calmante și antiinflamatorii, atunci când este preparat sub formă de infuzie sau ceai, ajută la tratarea ochilor iritați și inflamați la pisici.

Pe de altă parte, aroma sa acționează ca un relaxant natural și, prin urmare, favorizează calarea pisicii. Pentru a face acest lucru, ar trebui să folosiți în mod ideal uleiul esențial de cimbru sau să cumpărați această plantă aromatică.

Cu toate acestea, ca și în cazul lavandei, cimbrul poate să nu fie la fel de eficient, deoarece nu toate pisicile sunt atrase de mirosul său, avertizează cei de la animalwised.com.

Etichete: