Sari la conținut
Home » 5 reguli pentru a asigura o viață lungă și sănătoasă câinelui tău

5 reguli pentru a asigura o viață lungă și sănătoasă câinelui tău

5 reguli pentru a asigura o viață lungă și sănătoasă câinelui tău

Toți proprietarii de câini sunt conștienți de faptul că durata de viață a unui câine este semnificativ mai scurtă decât cea a unui om și că câinii trăiesc în medie între 10 și 14 ani. În calitate de proprietar de câine,  vă puteți ajuta câinele să aibă o viață mai sănătoasă și mai fericită în diverse moduri. Acestea sunt reguli importante pentru proprietarii de câini!

1. Mențineți-i greutatea sănătoasă

Ca și în cazul oamenilor, excesul de greutate este o problemă pentru câini. Menținerea unei greutăți corporale ideale este esențială pentru sănătatea câinelui dumneavoastră. Dacă un câine consumă prea multe calorii, excesul de energie este transformat în grăsime corporală, care se infiltrează în organe și reduce astfel performanța acestora. Supraponderalitatea poate duce la diverse boli, de la probleme respiratorii, hipertensiune arterială, diabet, afectarea ligamentelor și articulațiilor.

De asemenea, este importantă o nutriție bună, care este asociată cu un proces de îmbătrânire sănătos. Nutriția „bună” este diferită pentru fiecare câine, deoarece avem rase diferite de câini cu nevoi și probleme diferite. Așadar, asigurați-vă că găsiți o hrană care oferă toți nutrienții de care câinele dumneavoastră are nevoie. Cel mai bun indicator al unei nutriții adecvate sunt excrementele câinelui. Scaunul ferm este un indicator al unei digestii eficiente. Dacă este prea tare, moale și urât mirositor, înseamnă că trebuie să schimbați mâncarea.

2. Activitatea fizică

Cu acest gest, câinele tău îți va arăta că te iubește enorm
Sursă foto: Pexels

Activitatea fizică a unui câine are multe beneficii fiziologice și psihologice. Aceasta ajută la controlul greutății corporale și este, de asemenea, legată de sănătatea sa. Plimbările regulate ale câinelui asigură ligamente sănătoase și flexibile, articulații, digestie și bunăstare. De asemenea, plimbările regulate socializează câinele, previn o eventuală anxietate sau chiar semne de distructivitate. Atunci când stabiliți durata plimbării, trebuie, desigur, să țineți cont de vârsta, constituția fizică, starea de sănătate și rasa acestuia.

3. Învață-l trucuri noi

Îmbătrânirea nu este doar fizică este și mentală. Provocarea de a mesteca o jucărie vă poate ajuta câinele să își îmbunătățească funcțiile creierului. Chiar dacă activitatea sa fizică este limitată, explorați jocuri și activități care vor necesita mai puțin efort. Ascunde un tratament pentru el, pentru că este o utilizare a nasului său foarte distractiv și util pentru ei.

4. Socializarea și crearea de rețele

Câinii dezvoltă un atașament față de stăpânul lor. O legătură stabilă între voi poate ajuta la menținerea fericirii reciproce. Prezența și dragostea lor au un efect benefic atât asupra dumneavoastră, cât și asupra câinelui. Animalele pot fi companioni grozavi, motivatori, prieteni și reconfortanți. Câinii simt cu tine și au grijă de tine într-un mod foarte special și nu te dezamăgesc niciodată.

5. Mergeți la veterinar

Medicina veterinară modernă oferă îmbunătățiri semnificative în prevenirea și tratarea problemelor de sănătate la câini. Controalele medicale regulate pot fi, de asemenea, utile în detectarea diferitelor probleme posibile, care provoacă durere câinelui și îi afectează negativ bunăstarea. Deși nu putem schimba genetica unui câine, există multe lucruri pe care le putem face pentru a-i îmbunătăți sănătatea, ceea ce îl poate ajuta să trăiască o viață mai lungă și mai sănătoasă. Prin urmare, vizitați veterinarul în mod regulat.