Lumea animalelor

6 tipuri de culori de ochi de pisica. Felina ta ce culoare are ochii?

Pisicile au ochi foarte unici și frumoși. Cele mai multe culori de ochi de pisică sunt captivante și impresionante, mai ales pentru cei care le au pentru prima dată.

Există culori de ochi standard și rare. Cei mai mulți proprietari cred că culoarea ochilor pisicii lor este cea mai intrigantă caracteristică a animalului lor de companie.

Pisicile au ochi foarte unici și frumoși

Pisicile au ochi foarte unici și frumoși. Unele rase au culori distinctive ale ochilor, în timp ce altele tind să aibă culori aleatorii ale ochilor, în funcție de pedigree-ul pisicii.

Unii crescători tind să ia în considerare culoarea ochilor pisicii atunci când stabilesc prețul pisicilor lor. Cele cu dichroic, sau o pisică cu două culori diferite ale ochilor, tind să aibă un preț mai mare.

Culoarea ochilor pisicilor este determinată de cantitatea de melanină din ADN-ul lor, transmisă atât de la mamă, cât și de la tată. Acest lucru influențează în mod direct culoarea ochilor urmașilor lor feline.

Este tipic ca culoarea ochilor unei pisici să fie moștenită, la fel ca și culoarea blănii sale. Pisicuțele au, de obicei, ochii albaștri, dar colorația de adult nu apare până la vârsta de șase sau șapte săptămâni.

Când o pisică are douăsprezece săptămâni, se va dezvolta în cele din urmă culoarea permanentă a ochilor săi.

Pisicile au ochi foarte unici și frumoși. Aceștia arată ca niște bijuterii imaculate și reprezintă o caracteristică estetică fantastică a pisicilor.

Mulți proprietari de pisici tind să își aleagă animalele de companie în funcție de culoarea ochilor. Interesant este că mulți atribuie culoarea ochilor personalității și temperamentului.

Mulți proprietari de pisici tind să își aleagă în funcție de culoarea ochilor

Acest lucru poate fi doar superstițios, deoarece culoarea ochilor pisicilor este în general dictată de gene. Culoarea ochilor, totuși, poate fi un indicator al problemelor de sănătate. Întrebați-l pe medicul veterinar despre aceasta pentru a afla mai multe.

Pentru a înțelege mai multe despre culoarea ochilor pisicilor, iată câteva tipuri de culori ale ochilor de pisică pe care ar trebui să le cunoașteți:

1. Pisicile cu ochi albaștri

Pisicile cu ochii albaștri nu au melanină în iris! Ochii albaștri sunt în esență transparenți, dar culoarea albastră pe care o vedem este cauzată de lumina care se reflectă pe suprafețele curbate ale irisului lor.

Ochii albaștri sunt mai frecvenți și la pisicile albe. Ochii albaștri sunt neobișnuiți prin faptul că sunt observați frecvent la pisicuțe.

Dar țineți cont de faptul că nuanța ochilor pisicuțelor se schimbă pe măsură ce acestea cresc. Este puțin probabil ca ei să rămână așa, dar albastrul persistă la unele pisici mai în vârstă.

Pigmentarea este determinată de cantitatea de melanină din ochi. Ochii albaștri sunt cel mai frecvent întâlniți la pisicile albe sau albinoase. Pisicile cu ochi albaștri sunt mai sensibile la lumină.

pisică siameză elegantă: sursă foto: animalutze.com

2. Pisicile cu ochi verzi

Ochii verzi sunt una dintre cele mai comune culori ale ochilor la pisici și sunt absolut uluitori la vedere. Din acest motiv, nu considerăm culoarea ochilor pisicii deosebit de unică.

Pisicile cu ochi verzi, la fel ca și pisicile cu ochi albaștri, au mai multe șanse să nu aibă melanină în irisul ochiului. Ochii verzi pot fi, de asemenea, moșteniți.

Pisica mea mănâncă iarbă

Pisicile cu ochi de culoare alunei sunt rari și unici

3. Pisicile cu ochi de chihlimbar

Ochii care sunt de culoarea chihlimbarului, la fel ca și ochii care sunt galbeni sau portocalii, pot avea diferite grade de intensitate.

Rasele de pisici precum Bengal, American Shorthair și Sphynx sunt cele mai susceptibile de a avea ochii de această culoare. Pisicile mari, precum pisica norvegiană de pădure, au adesea ochi de chihlimbar.

Ochii de chihlimbar sunt familiari și au de obicei o nuanță de roșu în coloritul lor. Când văd o pisică cu ochi de chihlimbar, mulți oameni care adoră pisicile cred că aceasta are ochii portocalii. Ceea ce face ca ochii de chihlimbar să fie una dintre cele mai unice culori de ochi.

Pe de altă parte, culoarea ochilor de chihlimbar este vizibil mai profundă în ton și conține mai multe nuanțe de roșu decât culoarea portocalie a ochilor.

4.Pisici cu ochi galbeni

Numărul de melanocite are un impact semnificativ asupra intensității ochilor galbeni, ceea ce îi diferențiază de alte culori de ochi. Nu vor exista niciodată două pisici ai căror ochi să aibă exact aceeași nuanță de galben.

Unele persoane pot găsi nuanța galbenă prea banală sau plictisitoare. Ochii galbeni sunt o culoare predominantă cel mai frecvent întâlnită la pisicile negre.

sursă foto: petguide.com

5.Pisici cu ochi de culoarea alunei

Pisicile cu ochi de culoare alunei sunt rari la pisicile domestice, dar destul de frecvente în cazul pisicilor sălbatice.

Este una dintre cele mai greu de găsit nuanțe de ochi, fiind depășită doar de cea portocalie. Hazel este o combinație minunată de galben și verde. Această culoare este frecvent întâlnită la rasele Bengal, Cornish Rex, Abisinian și Singapura.

sursă foto: a1.ro;
de ce stă pisici în poala stăpânului

Pisici speciale cu ochi unici

6.Pisici cu ochi dicroici

Există pisici cu doi ochi de culori diferite, cunoscute în mod obișnuit sub numele de heterochromia iridium, care se referă la faptul că fiecare iris este diferit.

Acest lucru poate fi ereditar, congenital, o greșeală genetică care apare în timpul dezvoltării embrionului pisicii sau rezultatul unui accident sau al unei leziuni.

Cea mai neobișnuită colorație a ochilor la o pisică este cea dicromatică, ceea ce înseamnă că ochii au un amestec de două culori unice în cadrul ambilor ochi. Este cauzată de faptul că irisul pisicii are grade variabile de melanină în diferite zone.

Pisica cu ochi colorați, Sursa foto: zoonet.com

Ocazional, ochii vor avea un oval distinct de o culoare în apropierea pupilei care se îmbină cu o altă culoare. Alteori, culorile sunt împărțite în bucăți, astfel încât un sfert sau jumătate din ochi este de o culoare, iar secțiunea rămasă este de altă culoare.

Ochii dicroici sunt neobișnuiți la pisici. În orice caz, termenul în sine nu este ceva ce se aude des atunci când se discută despre ochii izbitori ai unei pisici. Într-un fel, este similar cu o pisică cu mai multe culori de ochi prezente în același timp.

De exemplu, un ochi ar putea fi albastru, iar celălalt auriu. Culoarea ochilor este redusă la două dimensiuni atunci când pigmenții conici sunt absenți, conform cutecatsforyou.com.

Recent Posts

Fiecare semn astrologic are propriul animal spiritual – află care este al tău

Cine crezi că îți este mereu alături? Ce animal vă personifică, este un tigru sau…

3 ore ago

Zonkey, animalul hibrid care are o mamă măgăruș și un tată zebră

Zonkey este un hibrid rar care combină dungile iconice ale zebrei cu rezistența umilă a…

4 ore ago

Câinii pot simți furtunile sau schimbările meteorologice?

Se pare că animalele, în special câinii, au capacitatea de a simți schimbările atmosferice sau…

5 ore ago

„Tramvaiul Responsabilității” din Iași: un proiect unic în țară dedicat animalelor de companie

Inițiativa „Tramvaiul Responsabilității” din Iași este un proiect unic în România, creat pentru a promova…

6 ore ago

Afecțiuni la care sunt expuși câinii și pisicile pe timp de iarnă

Iarna poate fi o perioadă dificilă pentru câini și pisici, expunându-i la diverse afecțiuni din…

7 ore ago

De ce sunt pisicile atât de obsedate de indicatoarele laser?

Puține lucruri pe lumea asta sunt la fel de amuzante ca privirea unei pisici care…

8 ore ago

Parteneri