Din cuprinsul articolului
Pisicile comunică în multe moduri complexe și subtile. Acordarea atenției la comportamentul lor, la limbajul corpului, la vocalize și multe altele ne ajută să înțelegem ce încearcă să ne spună iubitele noastre animale de companie.
În schimb, utilizarea acestor cunoștințe ne ajută, de asemenea, să le arătăm propriile noastre gânduri și sentimente.
Comunicarea cu pisica
Pisicile pot fi o specie socială și, prin urmare, au evoluat multe moduri de a comunica între ele. Modurile în care pisicile interacționează sunt atât variate, cât și extinse. Acestea includ:
Indicii vizuale: poziția cozii și contactul vizual; Vocalizări: ciripit, toarce, mieunat și multe altele.
Pisicile au adaptat unele dintre aceste metode pentru a comunica cu oamenii. Ele sunt pricepute să folosească limbajul corpului și expresiile și s-a demonstrat că recunosc emoțiile stăpânilor lor și răspund în mod corespunzător.
Prin urmare, există un mare potențial pentru ca oamenii și pisicile să poată comunica eficient, deși nu pot „vorbi” cu ele, ca atare.
1. Comunicarea fizică
Nu există nimic mult mai bun decât o îmbrățișare cu cineva pe care îl iubim, iar acest lucru este valabil și pentru pisicile noastre. Unele pisici sunt mai afectuoase din punct de vedere fizic decât altele, dar comunicarea nu trebuie să se rezume la îmbrățișări mari în poală sau la a se ghemui pe tine pentru a dormi.
Alte pisici pot prefera o frământare bună în poala ta sau să se încolăcească afectuos în jurul picioarelor tale atunci când te întorci acasă după o ieșire.
Cum să răspundă:
Dacă pisica vă frământă sau vă îmbrățișează, răspundeți la fel cu puțină afecțiune fizică. Dacă nu sunteți sigur cum ar putea răspunde o pisică la o mângâiere, începeți ușor. Dați-i o mângâiere ușoară de-a lungul spatelui. Există și alte modalități de a crea legături fizice pentru pisicile mai puțin dornice de mângâieri, cum ar fi o sesiune de toaletare.
2. Pisica și contactul vizual
Pisicile utilizează semnale vizuale în multe moduri, de la mărimea pupilei la poziția urechilor, de la postura la înălțimea cozii. Ochii unei pisici vă pot da un indiciu bun despre ceea ce gândește și încearcă să vă spună. Fiți atenți la clipitul lent; acesta presupune câteva jumătăți de clipit urmate de închiderea sau aproape închiderea ochilor.
În limbajul pisicilor, această mișcare lentă a ochilor este cunoscută sub numele de „clipire de dragoste” și este considerată un semn cheie de afecțiune.
3. Vocalizarea
Pisicile au o gamă bună de sunete, de la miau la toarcere. S-ar putea să nu putem vorbi pisica, dar cu siguranță putem asculta și înțelege. Știind ce înseamnă anumite vocalize și în ce context sunt folosite, ne poate ajuta să răspundem în mod corespunzător.
De exemplu, trilul este de obicei un salut prietenos, în timp ce mieunatul este cel mai adesea folosit pentru a cere ceva, cum ar fi atenție sau mâncare. Fiecare pisică este un individ, iar a învăța să recunoști sunetele animalului tău de companie este o experiență foarte satisfăcătoare.
4. Formare profesională
Pisicile cu siguranță nu sunt câini, dar știați că pot fi învățate câteva comenzi și trucuri simple? Pisicile răspund bine la întărirea pozitivă, cum ar fi tratațiile și recompensele pentru a încuraja anumite comportamente. Dresajul este o experiență minunată de legătură atât pentru pisică, cât și pentru stăpân și poate ajuta la comunicarea nevoilor.
5. Miros
Cu toții ne dorim ca animalul de companie să se simtă iubit, încrezătoar și în siguranță. În comunicarea interfelină, pisicile folosesc substanțe chimice olfactive speciale numite feromoni pentru a lăsa mesaje pentru ele însele și pentru alte pisici. Aceste mesaje transmit o varietate de semnificații, dar un rol important îl are marcarea teritoriului și comunicarea obiectelor și zonelor ca fiind sigure, reconfortante și familiare.
6. Resurse: hrană pentru pisici
Poate părea elementar să oferiți lucruri precum hrană pentru pisici , apă și cutii pentru litieră, dar aceste cerințe de rutină presupun mai multe decât ați putea crede. Pisicile au tendința de a fi particulare în legătură cu, ei bine – totul.
Ar trebui să fie disponibile mai multe cutii de nisip și să fie amplasate în zone liniștite și private, în timp ce suporturile pentru zgâriat ar trebui să fie în părți vizibile și cu trafic intens din casă.
Bolurile de hrană și apă nu ar trebui să fie plasate prea aproape unul de celălalt și ar trebui aranjate astfel încât pisica dumneavoastră să nu fie nevoită să se întoarcă cu spatele la cameră pentru a mânca sau a bea.
7. Joacă-te cu pisica ta
Jocul este o experiență minunată de conectare între pisică și stăpân și poate ajuta la multiple aspecte ale comportamentului pisicii. Pe lângă exercițiile fizice, oferă stimulare mentală și o priză pentru plictiseală, excesul de energie, instinctele înnăscute de vânătoare și atletismul. Investiți în câteva jucării pentru pisici și rezervați timp regulat pentru a se juca.
Gândiți-vă dacă pisica dumneavoastră vă cere vreodată să vă jucați. Îți aduce vreodată o jucărie? Sau miaună la tine, se lovește de mâinile sau picioarele tale în mișcare sau se năpustește asupra degetelor tale? Fiți atenți la semnalele de joacă ale pisicii și comunicați-i înapoi, inițiind o sesiune de joacă cu niște jucării adecvate.
Comunicarea nu trebuie să se facă întotdeauna prin cuvinte. Există o mulțime de moduri prin care putem să ne arătăm gândurile și sentimentele pisicilor noastre și să răspundem și noi la semnalele lor. Dacă le acordăm atenție semnalelor lor și le comunicăm clar și noi la rândul nostru, vom avea o casă mai armonioasă și o legătură mai puternică între pisică și proprietar, porytivit cats.com.