Sari la conținut
Home » Comportamentul piscii tale devine agasant și distructiv? Nu e bai, avem noi câteva soluții

Comportamentul piscii tale devine agasant și distructiv? Nu e bai, avem noi câteva soluții

Pisicile încă sunt un mic mister. Spre deosebire de câini, care au reputația de a fi cei mai buni prieteni ai oamenilor, prietenii noștri felini par să ne considere un rău necesar. Le curățăm cutiile, le umplem vasele de apă și le cumpărăm copaci pe care să se cațere pentru a putea scăpa de noi.

Și, de asemenea, spre deosebire de câini, pisicile sunt prădători înnăscuți, cunoscute pentru că sunt atât de rele pentru ecosistem încât este mai bine să le ții în casă. Aranjamentul poate provoca unele fricțiuni, dar noi ne iubim pisicile oricum. Când un animal de companie începe să facă ceva din senin, ne putem îngrijora că nu este un comportament obișnuit al pisicilor. 

Urinatul în oricare altă parte numai în literă nu

O pisică care face pipi în afara litierei este un motiv de îngrijorare? Dar atunci când începe să zgârie totul? Considerați acest ghid de comportament al pisicilor ca fiind un decodificator al isprăvilor pisicii. Iată ce puteți face dacă puteți face ceva, în legătură cu acestea.

Un pro al faptului că ai o pisică în loc de un câine: Pisicile tind să fie mai ușor de dresat la oliță. Ele știu să meargă la litieră. Poate fi îngrijorător dacă pisica ta începe brusc să facă pipi în afara ei. Urinatul în afara litierei este uneori clasificat drept „comportament rău al pisicii”, ceea ce duce la returnarea animalelor la adăposturi.

Acest comportament comun este adesea un strigăt de ajutor. Pisica poate să aibă probleme urinare sau o boală metabolică, cum ar fi diabetul sau să dorească să îi curățați cutia mai des, ori să se simtă stresată de o schimbare în viață, cum ar fi un nou animal de companie, un bebeluș sau o casă nouă. Și nu în ultimul rând să nu reușească să ajungă la litieră din cauza unei probleme de mobilitate.

Soluția: În primul rând, apelați la veterinar pentru a exclude problemele medicale. Asigurați-vă că litiera este accesibilă și că nu se află în apropierea alimentelor sau băuturilor. Fiecare pisică ar trebui să aibă cel puțin o litieră personală. Curățați temeinic locurile în care a făcut pipi folosind un eliminator de mirosuri pentru a reduce tentația de a marca din nou.

Zgârieturi peste tot, un al comportament al pisicii, care ne enervează

Zgârierea este un comportament obișnuit al pisicilor. Este instinctiv și servește mai multor scopuri, printre care: eliberarea stresului; exprimarea entuziasmului; îndepărtarea părților moarte ale unghiilor; intinderea; plictiseală sau marcarea teritoriului.

Soluția: Nu veți reuși niciodată să eliminați complet acest obicei din comportamentul pisicii. Cheia este redirecționarea obiceiului, astfel încât să zgârie ceva ce-i aparține și nu canapeaua. Puneți la dispoziția pisicuței posturi de zgâriat robuste în jurul casei. Unii copaci vin chiar și cu ele. Schimbați stâlpii atunci când sunt sfărâmicioși, astfel încât pisica să aibă ceva proaspăt și robust.

„Șuieră” la dumneavoastră sau la cineva drag

Să auziți o pisică șuierând vă poate opri din drum. Pentru asta este concepută. O pisică poate șuiera din mai multe motive, inclusiv: să vă avertizeze pe dumneavoastră sau pe altcineva, o persoană sau un animal, să vă îndepărtați. Se află în suferință; Sunt stresate, cum ar fi din cauza unui nou animal de companie în casă. O sesiune de joacă a devenit un pic prea dură pentru gustul lor

Soluția: Șuieratul poate fi un ultim avertisment înainte ca o pisică să acționeze fizic, cum ar fi lovirea sau zgârierea. Dacă este posibil, acordați-i prietenului felin ceva spațiu, mai ales dacă afișează un alt limbaj corporal care semnalează supărare, cum ar fi spatele arcuit și coada stufoasă. 

Țineți noile animale de companie într-o altă cameră și prezentați-le încet pisicii folosind schimburi de mirosuri și adulmecând prin intermediul unei porți. Asigurați-vă că persoanele din casă, inclusiv copiii mici, tratează pisica cu blândețe și respect. Discutați cu medicul veterinar pentru a exclude orice problemă medicală în cazul în care șuieratul pare să apară de nicăieri și nu are legătură cu jocul dur sau cu un incident izolat și stresant.

Pisica de interior încearcă să evadeze

Vă țineți pisica în casă pentru a o proteja pe ea de animalele sălbatice. Ați încercat să faceți din ea un loc confortabil și distractiv, cu o mulțime de perdele la fereastră, jucării, apă și copaci pentru pisici. Cu toate acestea, felina dumneavoastră încearcă să fugă pe ușă de fiecare dată când o deschideți.

Poate că reușește chiar să evadeze cu succes o dată sau de două ori ceea ce poate deveni supărător, deoarece doriți să o țineți în siguranță. Este, de asemenea, normal. Puteți scoate pisica din sălbăticie, dar nu puteți scoate sălbăticia din pisică. Pisicile vor să exploreze și să vâneze.

Soluția: Păzește-ți spatele când pleci pe ușă. Dacă observați că pisica se târăște spre dvs., spuneți-i calm, dar ferm, să fugă. Ați putea arunca o jucărie pe care să o urmărească. Dacă este persistentă, luați în considerare posibilitatea de a pune folie de aluminiu lângă ușă, nu le place senzația sub labe. Sterilizați-le sau castrați-le pentru a reduce nevoia de a hoinări pentru a se împerechea. Asigurați-vă că pisicuța este microcipată, astfel încât să vă poată fi returnată în siguranță în cazul în care iese afară.

Pisica dumneavoastră se ascunde

Câinilor le place adesea să se ghemuiască în poala noastră, iar unele pisici fac la fel. Altora le place să se ascundă. Poate că se ascunde constant – chiar și de dumneavoastră – sau poate că o face atunci când cineva nou este în casă. Unele pisicuțe se simt în siguranță atunci când se ascund, în special în spații închise.

Soluția: În loc să vă gândiți să ascundeți comportamentul pisicii, respectați limitele animalului de companie. Asigurați-vă că au o mulțime de spații sigure în care să stea, pline de paturi confortabile, stâlpi de zgâriat și jucării. Dacă nu se ascunde de obicei, dar dispare brusc, ar putea însemna că este bolnavă sau are dureri. Chemați medicul veterinar.

Deși acest ghid de comportament al pisicilor zgârie suprafața cauzelor și soluțiilor pentru problemele comune ale pisicilor, ar trebui să vă consultați întotdeauna medicul veterinar dacă sunteți îngrijorat.

Toate pisicile sunt diferite și este esențial ca pisica ta să primească îngrijire personalizată. Uneori, depistarea timpurie a problemelor, cum ar fi problemele urinare, poate salva vieți – și, cel puțin, poate anula comportamentul și poate menține pisica fericită și fără dureri. 

În lipsa unei probleme medicale sau de siguranță, s-ar putea să trebuiască să vă acceptați pisica așa cum este ea – s-ar putea să nu fie foarte sociabilă și să prefere să se ascundă. Este posibil ca altor pisici să nu le placă să se joace sau să fie mângâiate în anumite zone, așa că evitați aceste obiceiuri. Fără supărare, dar poate comportamentul tău este cel care te deranjează, nu al pisicii tale. Informații culese de pe site-ul pawtracks.com.