Din cuprinsul articolului
Poate că animalele de companie nu sunt primul nostru gând atunci când ne gândim la un conflict armat, dar ele sunt o parte surprinzătoare a acestuia. În actualul război din Ucraina, mulți refugiați care plecă din țară duc cu ei animale de companie iubite și, din fericire, țările vecine au reușit să le primească pe unele dintre ele.
În ciuda unor circumstanțe aproape imposibile, animalele sunt salvate și chiar duse chiar și în SUA unde ajung la familii iubitoare. Cu toate acestea, unele dintre ele trăiesc direct pe linia frontului alături de soldați, inclusiv pisicile adorabile prezentate în videoclipul de mai jos.
@tvorcha.marenaНаші котики🐈♬ original sound – творча Марена🍃
Pisicile ridică moralul soldaților
Se pot observa pisici de toate formele și mărimile petrecând alături de prietenii lor îmbrăcați în trening și adesea gata de acțiune. Pisicuțele se urcă pe oamenii lor sau călătoresc alături de ei în ghiozdane sau ajută la efortul de război devenind veghetori (sau cel puțin pretinzând că o fac).
Deși nu sunt de mare ajutor în această arenă, pot oferi prietenie și pot deveni adevărate atuuri pentru unitățile lor (unii câini militari dresați sunt desfășurați cu trupele din întreaga lume pentru a ajuta la lucruri precum găsirea minelor terestre și la căutare și salvare). Este interesant faptul că animalele au fost întotdeauna esențiale pentru război, nu doar ca și cavalerie, ci și în rolul
În timp ce a avea animale într-o zonă de război poate părea o distragere a atenției, u/sali_nyoro-n a fost de acord că „Ucraina a demonstrat importanța pisicilor pentru o armată modernă și niciun soldat nu ar trebui să fie lipsit de una pe câmpul de luptă modern. Iubirea și afecțiunea față de pisicuțe este cel mai bun stimulent moral”.
De-a lungul istoriei animalele de companie au fost folosite în timpul războaielor
Este adevărat: o parte din animalele de companie, în special a pisicile, au avut un rol important în dinamica războaielor. Misiunea lor a fost să mănânce șobolani și șoareci, fie pe navele marinei britanice, fie în tranșeele din Primul Război Mondial. De fapt, „Se estimează că 500.000 de pisici au servit în Primul Război Mondial” și multe pisici ucrainene continuă tradiția și astăzi
Pisicuțele ucrainene rămân puternice și drăguțe! O confirmă chiar videoclipul de mai sus. Nu ne rămâne decât să ne bucurăm că animăluțele îi ajută atât pe oamenii lor, cât și pe noi toți cei care avem ocazia să le privim în acțiune și continuăm să le susținem eforturile și nu pierdem speranța că în cele din urmă acest război inutil se va termina cât mai repede.