Din cuprinsul articolului
Având la dispoziţie o sumedenie de resurse tehnologice, un nou tip de detectiv triumfă în China. Ei sunt cei care îşi dedică ziua investigării amprentelor lăsate de lăbuţele patrupedelor şi analizării firelor de păr din blana animalelor de companie pierdute. Ei sunt detectivi de animale de companie.
Dezvoltarea economică a ţării a făcut ca numărul animalelor de companie să crească exponential. Conform cifrelor oficiale, la sfârşitul anului 2022 erau 117 milioane de animale de companie în zonele urbane ale Chinei.
Detectivi de animale. Viață interesantă
Atunci când un animal de companie se pierde, stăpânii sun companii precum Lan Ling. Ai cărei membri vor căuta animalul dispărut cu echipamente care ar face până şi FBI-ul să pălească de invidie.
„Deţinătorii de animale de companie sunt acum mai preocupaţi de acestea şi de bunăstarea lor”, confirmă Liu Yin Tong, cel care conduce Lan Ling.
Ochelari de vedere nocturnă, drone, aparate de spectrometrie, detectoare de căldură, frânghii de căţărat, scripeţi şi plase de tot felul. Staţii emisie-recepţie cu rază lungă de acţiune, lanterne speciale de diverse intensităţi, sunt câteva dintre instrumentele folosite.
Treabă serioasă
Grupul îşi are „cartierul general” la periferia Beijingului şi din el fac parte 18 persoane, inclusiv câţiva veterani ai armatei. Membrii companiei trebuie să aibă abilităţi analitice şi cunoştinţe despre comportamentul animalelor „pentru că găsirea animalelor este serioasă”.
„(…) Pentru a salva o pisică a trebuit să alergăm după ea doi kilometri”, explică expertul. Angajații companiei trebuie să fie în stare să anticipeze ce va face un animal stresat.
Ei au și un expert: Luo Luo, un ciobănesc german care este un membru-cheie al echipei. Luo Luo este capabil să-i găsească pe cei din specia lui, dar şi pisici, păsări şi chiar reptile, potrivit scmp.
În ultimii ani, compania a salvat aproximativ 5.000 de animale în Beijing şi alte oraşe mari precum Shanghai sau Wuhan.