Din cuprinsul articolului
Ai grijă ce plante ai în casă! Atunci când avem plante în ghiveci în casă sau primim buchete de flori, trebuie să fim conștienți că pisicile noastre ar putea fi tentate să le mănânce.
Pisicile recurg la consumul plantelor pentru a-și satisface nevoile de fibre și pentru a ajuta la curățarea tractului digestiv de firele de blană înghițite în timpul toaletării zilnice.
Ai grijă ce plante ai în casă!
Atunci când pisicile își ling blana, aceasta se amestecă cu saliva și poate duce la formarea ghemotoacelor în tractul digestiv. Acest fenomen este mai pronunțat la pisicile cu blana lungă.
Pentru a încuraja eliminarea ghemotoacelor, pisicile consumă iarbă, de preferință cea cu margini netede și care nu poate să se blocheze în trahee, laringe sau esofag.
Dacă optăm pentru iarbă din curte sau din alte zone exterioare. Trebuie să fim atenți să nu fie tratată cu substanțe chimice.
Cu toate acestea, multe plante de apartament și buchetele de flori primite ca dar pot fi toxice pentru pisici. De aceea, este important să le protejăm și să nu le permitem să consume material vegetal. Pisicile sunt adesea atrase de plantele și florile care seamănă cu iarbă.
Plante de apartament toxice pentru pisici
Iată câteva exemple de plante de apartament toxice pentru pisici, împreună cu simptomele asociate expunerii la ele: Azalee (vărsături, salivare excesivă, diaree), Aloe Vera (diaree), Ficus (salivare excesivă, vărsături), Crăciuniță (vărsături), Orhidee (letargie, vărsături), Ferigă (afectează măduva spinării) și altele.
Dacă observăm că pisica a consumat plante de apartament și manifestă simptome neobișnuite. Ce facem? Este esențial să consultăm un medic veterinar în cel mai scurt timp posibil.
Ocazional, doamnele și domnișoarele primesc buchete de flori. Frumoase și parfumate, dar din nefericire, pot fi toxice pentru pisici în cazul ingerării.
Printre exemplele de flori toxice se numără: Narcise (vărsături, hipertensiune, salivare excesivă), Liliac (vărsături, leșin, comă), Lalele (depresie, insuficiență renală, probleme cardiace), Lăcrămioare (vărsături, dezorientare), Crini (vărsături, letargie, lipsa apetitului), Zambile (vărsături, diaree), Vâsc (vărsături, diaree, letargie).
Pentru a ajuta la eliminarea ghemotoacelor de blană. Pisica poate beneficia de produse precum recompensele cu malț, recompense cu funcție de eliminare a ghemotoacelor. Suplimente sub formă de pastă cu conținut de iarbă sau hrană uscată cu fibre din legume.
Aceste produse pot contribui la menținerea sănătății digestive a pisicii și reducerea riscului de formare a ghemotoacelor de blană, conform animax.ro.