Din cuprinsul articolului
Vaccinul care ar putea ajuta oamenii să scape de alergia la pisici! Angany, o companie farmaceutică cu origini franco-canadiene, a demarat recent un studiu clinic în speranța dezvoltării unui vaccin pentru tratarea alergiilor la părul de pisică.
Acest vaccin promițător, numit ANG-101, se bazează pe o tehnologie inovatoare care implică crearea unei „bioparticule”. Cu dimensiuni și formă similare cu cele ale unui virus.
Vaccinul care ar putea ajuta oamenii să scape de alergia la pisici!
Suprafața acestei bioparticule este acoperită cu mii de copii ale principalului alergen al pisicilor, proteina Fel d1.
Studiul clinic a debutat cu recrutarea primilor pacienți la Royal Brompton Hospital din Londra. În prealabil, acest tratament a fost testat pe animale. Rezultatul fiind o producție puternică de anticorpi capabili să blocheze reacțiile alergice.
Aceasta reprezintă o abordare inovatoare în comparație cu tratamentele actuale pentru alergii, care implică treptat creșterea dozelor de extracte alergenice, cunoscute sub numele de desensibilizare.
În plus, alergiile sunt, adesea, tratate cu antihistaminice pentru a ameliora simptomele.
Louis-Philippe Vézina, președintele și directorul general al Angany, a subliniat importanța acestui vaccin.
ANG-101 este primul dintr-un portofoliu de vaccinuri în dezvoltare care vizează alergiile majore
A menționat că ,,ANG-101 este primul dintr-un portofoliu de vaccinuri în dezvoltare care vizează alergiile majore de care suferă oamenii și animalele de companie”.
Tehnologia la baza acestui vaccin a fost dezvoltată inițial în Franța. La Val-de-Reuil, de către startup-ul Angany Genetics, fondat în 2010 Și achiziționat de canadieni în 2017.
Această cercetare reprezintă o speranță pentru toate persoanele care suferă de alergii la pisici, oferind o perspectivă promițătoare și o posibilă alternativă la tratamentele tradiționale. Pot fi costisitoare și nu întotdeauna eficiente.
Rezultatele studiului ar putea schimba modul în care aceste alergii sunt tratate în viitor și ar putea face viața mai ușoară pentru iubitorii de animale de companie, conform digi24.ro.