Sari la conținut
Home » Care e cel mai scump pește din lume? Cât costă acesta?

Care e cel mai scump pește din lume? Cât costă acesta?

Care e cel mai scump pește din lume

Care e cel mai scump pește din lume? În regiunea sud-estică a Canadei, există o comunitate marină cu o diversitate bogată, în special în Golful California, cunoscut și sub numele de Marea Cortez. Una dintre speciile endemice din această zonă a Pacificului este totoaba.

Totoaba a avut un rol crucial în dezvoltarea așezărilor umane din această regiune, fiind pescuită intens pentru resursele sale.

Care e cel mai scump pește din lume?

Cu toate acestea, în anii 1920, emigranții chinezi au început să urmărească acest pește, ceea ce a condus la o scădere alarmantă a populației sale.

Potrivit bazei de date Naturalist, totoaba este considerat cel mai prețios pește din lume, datorită valorii vezicii sale înotătoare pe piața neagră chineză, estimată la peste 8.000 de dolari.

Atribuirea unor proprietăți vindecătoare acestei părți a peștelui a determinat o exploatare intensă și ilegală a acestei specii, aducând-o la un pas de dispariție.

Specia totoaba (Totoaba macdonaldi) este un pește endemic al Golfului California din Mexic, aparținând familiei Sciaenidae.

Este cunoscut și sub numele de curvina, tambor sau roncador, din cauza sunetului specific pe care îl produce.

Acești pești pot atinge dimensiuni impresionante, ajungând până la doi metri lungime și 100 de kilograme în greutate.

Cu toate acestea, habitatul și distribuția lor au fost reduse considerabil de-a lungul timpului. Fiind acum limitate la partea superioară a Golfului California.

Supraviețuirea lor a fost pusă în pericol din cauza pescuitului ilegal

Deși sunt pești longevivi, trăind până la 50 de ani și migrează în delta râului Colorado pentru reproducere. Supraviețuirea lor a fost pusă în pericol din cauza pescuitului ilegal.

Această exploatare intensivă a avut un impact negativ asupra altor specii, inclusiv vacile de mare, altă specie endemică aflată acum în pericol de dispariție.

Măsurile de protecție aplicate de-a lungul anilor au încercat să salveze aceste specii. Inclusiv stabilirea zonelor de refugiu și interzicerea utilizării plaselor în anumite regiuni.

Cu toate acestea, amenințarea de dispariție a acestor specii persistă și se intensifică, făcând eforturile de conservare mai urgente ca niciodată, conform incredibilia.ro.