Din cuprinsul articolului
Anunț important pentru cei care dețin câini și pisici în apartamente. O lege care a fost adoptată cu câțiva ani în urmă conține reguli foarte clare pentru cei care dețin câini și pisici în apartamente. Nu mulți oameni din România o cunosc.
În urmă cu aproape douăzeci de ani, a fost adoptată în România o lege foarte importantă care se adresează și proprietarilor de câini și pisici care locuiesc în blocuri. Din păcate, majoritatea cetățenilor nu o cunosc în prezent.
Anunț important pentru cei care dețin câini și pisici
Lege importantă de care trebuie să țină cont toți proprietarii de câini și pisici care locuiesc la bloc. În ultimii ani, un număr tot mai mare de români care locuiesc la bloc au luat decizia de a adopta sau de a cumpăra animale de companie. Pisicile și câinii sunt cei mai comuni.
Din cauza acestei situații, unele asociații de proprietari au încercat să găsească modalități de a impune o taxă suplimentară de întreținere animalelor de companie.
În România, cei care dețin câini și pisici trebuie să respecte o serie de reguli atunci când locuiesc la bloc. Au existat situații în care unii cetățeni au fost forțați să renunțe la animalele de companie.
În prezent, legea nu prevede o taxă suplimentară la întreținere. Pe de altă parte, Articolul 47, litera d din Legea nr. 230/2007 privind cheltuielile asiciațiilor de proprietari, precum și Articolul 50, alineatul 2 din Legea nr. 1588/2007 oferă detalii suplimentare.
În conformitate cu legea, comitetul executiv al asociației de proprietari are, în principal, următoarele sarcini:
- execută hotărârile adunării generale și se asigură că reglementările legale, statutul și acordul de asociere al asociației de proprietari sunt respectate;
- reglementează modul în care sunt utilizate, întreținute, reparate, înlocuite și modificate părțile proprietății comune, inclusiv consumurile aferente, în conformitate cu legislația în vigoare.
Există asociații de proprietari care aleg să taxeze animalele de companie. Acest lucru se datorează faptului că produc consumuri de energie electrică, lift, apă și altele.
În România, au existat cazuri în care proprietarii s-au plâns că au plătit chiar și 100 de lei suplimentari pentru întreținere pentru animalul de companie. E important de notat că, în general, câinii sunt cei care pot genera consum pentru asociațiile de locatari. Aceștia trebuie să fie plimbați, spre deosebire de alte necuvântătoare.