Sari la conținut
Home » 10 cele mai ușor de îngrijit animale de companie

10 cele mai ușor de îngrijit animale de companie

Dacă vă plac pisicile, știți că, deși au o fire independentă, majoritatea felinelor nu sunt cele mai ușor de îngrijit animale de companie. Între timp, animalele de fermă necesită hectare de teren și atenție constantă. Iar cele mai multe rase de câini sunt animale sociale care supraviețuiesc datorită mângâierilor și aproape la fel de mult ca mâncarea și apa.

Având în vedere că multe probleme economice îi forțează pe oameni să locuiască în apartamente și în spații mai mici, mulți caută un animal de companie care să supraviețuiască și să se dezvolte într-un spațiu mic, cu o atenție minimă din partea unui proprietar care duce o viață ocupată.

Dacă acest lucru vă sună familiar, verificați magazinele locale de animale de companie pentru unele dintre aceste cele mai ușor de întreținut animale de companie enumerate mai jos.

1. Porcușorii de Guineea

porcușor de Guineea; sursă foto: E-vet.ro
porcuțor de Guineea; sursă foto: E-vet.ro

Acești micuți sunt, fără îndoială, cele mai bune animale de companie pentru persoanele cu un program încărcat și dorința de a avea un companion care să nu necesite multă întreținere, cu care să te uiți la filme în timpul rutinei de relaxare. Sunt asemănători cu hamsterii în mai multe privințe, dar abia au depășit locul 2 cu un set de blană mai lung și mai moale.

Porcușorii de Guineea și hamsterii sunt amândoi animale de companie cu viață scurtă, dar puteți face tot posibilul să le prelungiți viața fericită ținându-i în carantină într-o cușcă mare, departe de alte pisici, câini și animale de companie potențial prădătoare. Un porcușor de Guinea este un animal de companie de care poți avea grijă ușor.

2. Hamsteri

Sursă foto: Getty Images

Hamsteri, hamsteri, hamsteri – fiecare clasă avea unul, iar mulți copii își doreau unul al lor. Aceste mici mingi de blană sunt unele dintre cele mai bune animale de companie cu întreținere redusă, cu o natură ușor de îngrijit, care necesită hrană și apă și puțină dragoste.

3. Peștele Betta

pestele betta
Sursă foto: Getty Images

Fiecare copil din anii ’90 a avut probabil un pește betta la un moment dat și numai părinții lor știu numărul real de dubluri care le-au luat locul după ce au călătorit prin portalul de porțelan. Peștii betta necesită același acvariu de sticlă ca și peștii de apă sărată, dar fiind pești de apă dulce, au nevoie de mult mai puțină întreținere.

Singurii cărora trebuie să le acordați o atenție sporită sunt peștii betta masculi, care pot deveni agresivi atunci când vecinii lor acvatici le testează natura teritorială.

4. Chinchilla

Poate că lunga istorie a speciei lor de a împodobi gulerele hainelor celor bogați și faimoși a dus la mulțumirea colectivă a chinchilelor de a nu avea „prea multă” interacțiune cu oamenii.

Acest animal de companie care necesită puțină întreținere va mânca hrană pe bază de pelete, va sorbi apă curată și va avea nevoie doar de o cușcă bine ventilată și de băi de praf ocazionale pentru a-și menține faimoasa blană moale la înălțime.

5. Țestoasele

Care este cel mai bătrân animal din lume?
Care este cel mai bătrân animal din lume? sursa foto: freepik.com

Țestoasa pictată este una dintre cele mai populare specii de amfibieni de companie și poate singurul animal de pe această listă care poate trăi mai mult decât stăpânul său. Măsurând aproximativ 1 picior (30,5 cm) lungime, acest animal rezistent poate trăi aproape 50 de ani și poate necesita puține vizite la veterinar în timpul îndelungatului său mandat în casa dumneavoastră.

Dieta broaștei țestoase constă în legume proaspete și frunze verzi, ceea ce o face companionu perfect atunci când și tu optezi pentru un stil de viață sănătos.

6. Șerpii de porumb

Șarpele de porumb este un alt animal de companie excelent pentru începători, care necesită o atenție minimă în afară de adăpostirea într-un acvariu spațios, condiții de viață adecvate și un aport constant de hrană.

Aceste animale mai ales nocturne sunt destul de docile și le place să fie alintate ocazional. Doar nu lăsați șarpele de porumb să scape în casa dvs.

7. Geckos leopard

Sursă foto: arhiva Animal Zoo

Un gecko leopard poate fi sociabil, dar, de obicei, se ține pentru sine. Nu au nevoie de mult spațiu și, în afară de dorința lor de a mânca insecte vii, viermi și alte bunătăți care se agită, gecko leopard sunt relativ ușor de îngrijit, comparativ cu majoritatea animalelor de companie.

8. Păsările

Perișoarele, papagalii, canarii, porumbeii și cintezele au fost animalele de companie preferate ale unora dintre elitele lumii timp de generații. Acestea au nevoie de o cușcă curată pentru a le proteja de alte animale de companie, apă proaspătă schimbată în mod regulat pentru o băutură curată și un mediu sigur în care sunt ferite de alte animale sălbatice.

9. Crabii pustnici

Creaturile marine precum crabii pustnici pot fi animale de companie excelente pentru persoanele care doresc să încerce pentru prima dată să dețină un animal de companie. Aceste crustacee au nevoie de un acvariu mare cu umiditate ridicată, o mini-piscină cu apă sărată pentru a se răcori și mai multe căsuțe mici de scoici pentru a găsi acomodarea perfectă.

10. Maimuțe de mare

Sursă foto: Descopera

Dacă sunteți în căutarea unui animal de companie care necesită puțină sau deloc atenție, poate fi timpul să vă începeți prima colonie de maimuțe de mare. Puneți la dispoziție un acvariu mic, mențineți o temperatură adecvată a apei și instalați o hrănitoare zilnică pentru cel mai lipsit de întreținere animal de pe această listă (deși, este probabil și cel mai puțin afectuos).

Cu toate acestea, nu ar trebui să vă atașați prea mult și să începeți să le dați nume micilor prieteni, deoarece aceștia au o durată medie de viață de 1 an.