Sari la conținut
Home » Marley, pisica anului 2024. Sprijinul emoțional al fameilor traficate: „este un exemplu minunat al puterii iubirii”

Marley, pisica anului 2024. Sprijinul emoțional al fameilor traficate: „este un exemplu minunat al puterii iubirii”

Marley, pisica anului 2024,  despre care se spune că  are „darul incredibil al empatiei” ajută femeile exploatate.

O pisică care oferă alinare femeilor traficate a fost desemnată pisica anului în cadrul unei ceremonii naționale din Londra.

Marley, o pisică albă și neagră care trăiește la un adăpost pentru femei care au fost înrobite, exploatate și traficate, a câștigat premiul datorită „darului său de empatie”, notează The Guardian.

Pisica anului 2024

Marley, în vârstă de șapte ani, a învins mii de alte înscrieri pentru a câștiga râvnitul premiu al Cats Protection, în semn de recunoaștere a compasiunii pe care o oferă femeilor de la Caritas Bakhita House din Londra.

Karen Anstiss, directoarea casei, a declarat: „Sunt atât de mândră că Marley a câștigat titlul de pisica națională a anului. Marley este un exemplu minunat al puterii iubirii. De multe ori, faptul că Marley pune o lăbuță pe picioarele oaspeților noștri este prima bunătate pe care aceștia o experimentează după ani de zile. Are acest dar incredibil al empatiei și a ajutat multe, multe femei pe drumul spre recuperare.”

Marley recunoaște trauma invitaților

Premiul va fi prezentat de scriitoarea, prezentatoarea și femeia pisică Dawn O’Porter, care a declarat că a învățat atât de multe despre viață și iubire de la pisica ei, încât atunci când aceasta a murit, a liofilizat-o. Lilu, pisica siameză iubită  lui O’Porter, stă pe un scaun în sufrageria sa de când a murit în 2020.

Casa Caritas Bakhita, care găzduiește 11 femei din 11 țări, l-a adoptat pe Marley în urmă cu patru ani dintr-un adăpost de salvare unde a fost plasat după ce a fost agresat de o altă pisică în casa familiei sale.

Anstiss a spus: „Înainte de a ajunge în adăpost, cred că a trecut prin momente dificile, așa că recunoaște trauma oaspeților noștri pentru că și el a suferit. Inițial stă foarte aproape, pentru a vedea cum reacționează femeile. Apoi le pune ușor o lăbuță pe picior, făcându-le să știe că nu sunt singure”.

Marley, în vârstă de șapte ani, „a ajutat multe, multe femei în drumul spre recuperare”. Fotografie: Ciaran McCrickard/PA Media

Terapie prin artă

Marley este un oaspete popular și la sesiunile de terapie prin artă și adesea se alătură personalului și oaspeților la cină. Un oaspete a compus chiar și un cântec pentru el.

Anstiss a spus: „Marley este cu adevărat inima pufoasă a căminului nostru”.

Pentru a ajunge printre cele patru pisici finaliste la premiile naționale pentru pisici, Marley a câștigat mai întâi categoria „pisici incredibile”, care celebrează pisicile a căror legătură cu oamenii lor inspiră acte extraordinare de iubire, în urma unui vot public.

Marley a fost apoi ales drept pisica națională a anului de către un juriu format din celebrități și a câștigat un trofeu și un pachet de premii care includea un voucher de 200 de lire sterline pentru un magazin de animale.

Marley urmează pe urmele câștigătorului de anul trecut, Zebby, care a câștigat premiul pentru sprijinul pe care i-l oferă stăpânei sale surde, Genevieve Moss, avertizând-o în legătură cu sunetele din jurul casei

Etichete: