Sari la conținut
Home » Acuzații grave: prăjitură cu antigel, lăsată pe marginea drumului. Poliția sesizată, după ce 3 câini și 3 pisici au fost otrăvite

Acuzații grave: prăjitură cu antigel, lăsată pe marginea drumului. Poliția sesizată, după ce 3 câini și 3 pisici au fost otrăvite

prajitură cu antigel

Prăjitură cu antigel care a otrăvit mai multe animale. Polițiștii din Sibiu au deschis un dosar penal pentru uciderea cu intenție a trei câini și trei pisici în Porumbacu de Sus, după ce un localnic a găsit o pungă cu produse de panificație îmbibate într-o substanță roz în apropierea casei sale.

Animalele au murit după ce în ultimele zile păreau bolnave. Polițiștii și un medic veterinar au intervenit la fața locului pentru a investiga incidentul, acesta fiind primul caz raportat de otrăvire a animalelor în ultimele luni.

„La data de 20 septembrie a.c., în jurul orei 14,15, prin apel 112, un bărbat din Porumbacu de Sus a sesizat I.P.J. Sibiu cu privire la faptul că, în liziera din apropierea casei, a găsit o pungă ce conţine produse de panificaţie îmbibate într-o substanţă de culoare roz.

De asemenea, bărbatul a precizat că, în cursul acestei zile, i-ar fi murit 3 câini şi 3 pisici, după ce, în ultimele zile, animalele păreau bolnave. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Porumbacu de Jos, împreună cu medicul veterinar zonal”, a precizat reprezentanta IPJ Sibiu, Elena Welter, pentru Turnul Sfatului.

Prăjitură cu antigel: dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere cu intenţie a animalelor fără drept

Potrivit sursei citate, „în cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere cu intenţie a animalelor fără drept şi s-au prelevat probe atât de la animalele decedate, cât şi din produsele de panificaţie găsite, urmând ca, în urma rezultatelor expertizelor, să fie luate măsuri legale conform competenţei”.

În ultimele luni, la nivelul structurii de poliţie amintite nu au mai fost înregistrate alte plângeri cu privire la posibila otrăvire a unor animale.