Sari la conținut
Home » Târgu Jiu: campanie de sterilizare și microcipare gratuită a câinilor și pisicilor

Târgu Jiu: campanie de sterilizare și microcipare gratuită a câinilor și pisicilor

targa jiu

Asociația „Pro Animals“ va desfășura o nouă campanie de sterilizare și microcipare gratuită a câinilor.

„Azi, anunțăm o noua CAMPANIE DE STERILIZARI si MICROCIPARI GRATUITE CAINI si PISICI RASĂ COMUNĂ, în 24-27 septembrie!

PROGRAMĂRI : contactați-ne prin MESAJ pentru programare la numărul de telefon afișat (0748128129), si ASTEPTATI sa va contactam. In mesaj scrieti localitatea si nr/specia animalelor de ex “targu-jiu 3 pisici” Vom reveni cu un telefon pentru confirmare cu câteva zile înainte de campanie.
NU UITATI FAPTUL CĂ STERILIZAREA ȘI MICROCIPAREA CÂINILOR sunt OBLIGATORII, conform legii în vigoare.

Locul câinilor si pisicilor nu este nici pe străzi și nici în adăposturi

Locul câinilor si pisicilor nu este nici pe străzi și nici în adăposturi, iar, din păcate , acestea sunt suprapopulate din cauza înmulțirii necontrolate și abandonului.

Dacă aveți căței și pisici acasă,în jurul blocului, pe lângă case sau in anumite zone aduceti-i la sterilizat, nu îi lăsați să se mai înmulțească! Animăluțele vor trebui ținute într-un loc curat, sub supraveghere, minim 5- 7 zile, postoperator.

Prioritate au câinii și pisicii de pe stradă si cei care aparțin persoanelor cu mai multe animăluțe si/sau cu venituri reduse. Vă rugam, daca va permiteti financiar sa sterilizati un animalut mergeti la cabinetul veterinar si lasati locul liber pentru persoanele care nu isi permit!

Sursă foto: Asociația ProAnimals

Abandonul animalelor

Abandonul animalelor este inca “în floare” in ciuda faptului ca este considerat infracțiune, iar fapta se poate pedepsi cu inchisoare! Sterilizarea salveaza vieti!! Peste tot vedem poze cu căței abandonati, haideti oameni buni sa ne implicam activ si sa sterilizam!

În Gorj, in mai multe localitati, autoritatile locale, inclusiv Primaria Municipiului Targu-Jiu, Matasari, Balteni etc au incheiat contracte cu o asociatie din Hunedoara si astfel cainii sunt capturati iar cei care nu vor fi adoptati, vor ajunge la solutia finala, fiind uciși, la fel cum au fost cele 60 de suflete în data de 12.08.2024 în Adăpostul Public Târgu-Jiu. Va rugam sa veniti cu animalele la sterilizat, să NU MAI ABANDONATI pentru ca le semnati sentinta la suferință inutilă!

ȘTIAȚI CĂ ……refuzul sterilizării câinilor fără pedigree se sancționează cu amendă între 5.000 si 10.000 lei, conform legii nr. 258/2013?!

ȘTIAȚI CĂ …..abandonul puilor se pedepsește cu închisoare pănă la 3 ani?!

Împreună putem reduce numărul animalelor fără stăpân și să stopăm abandonul cat si cruzimile fata de acestea!“, este mesajul transmis de către Asociația „Pro animals“.