Sari la conținut
Home » Paky, cățelul din Năvodari legat de mașină, a fost salvat. Acum este în căutarea unui stăpân iubitor

Paky, cățelul din Năvodari legat de mașină, a fost salvat. Acum este în căutarea unui stăpân iubitor

Din cuprinsul articolului

Paky, un câine abuzat, a fost salvat de polițiștii din Constanța după ce a fost legat de o mașină și tras pe străzile din Năvodari. Incidentul a fost filmat, iar imaginile au ajuns la autorități, care au reacționat prompt. Polițiștii l-au identificat pe făptaș, iar pe numele acestuia a fost deschis un dosar penal pentru cruzime împotriva animalelor. Cazul a atras atenția publicului și a autorităților locale, iar Paky a fost îngrijit corespunzător după salvare, urmând să fie dat spre adopție .

Paky a fost salvat de polițiști

Imaginile șocante cu Paky, câinele legat de un autoturism și forțat să alerge pentru a ține pasul, au stârnit o amplă revoltă în rândul utilizatorilor de internet. Incidentul a avut loc în Năvodari, unde un bărbat de 57 de ani a legat câinele de mașina sa, care transporta și un butoi pe plafon, și a circulat pe drumurile publice. Aceasta a fost o scenă greu de privit pentru mulți, iar reacțiile de indignare nu au întârziat să apară.

năvodari
Sursă foto; TikTok

Din fericire, polițiștii constănțeni au intervenit rapid după ce au fost sesizați în legătură cu imaginile virale. Ei l-au identificat pe autor și au luat măsuri împotriva sa, deschizând un dosar penal pentru cruzime față de animale. De asemenea, câinele Paky a fost salvat de autorități.

Polițiștii care au intervenit au postat un mesaj emoționant pe rețelele de socializare, subliniind importanța protecției animalelor și reacția promptă la astfel de cazuri de abuz.

”Paky este acum în siguranță, hrănit și îngrijit într-un adăpost din Lumina. Va rămâne acolo până-și va găsi un stăpân iubitor. Colegii noștri l-au vizitat în fiecare zi. Vă mulțumim pentru gândurile bune!”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Constanța.

Sursă foto: Observator News

Pe numele șoferului a fost deschis un dosar penal pentru rănirea cu intenţie a animalului, iar pe fir au intrat şi poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a infracţionalităţii de Mediu, mai precis compartimentul Protecţia Animalelor, care continuă cercetările. Pentru fapta sa, bărbatul poate ajunge după gratii.