Sari la conținut
Home » Șoim, leu sau șarpe – care este animalul spiritual pentru semnul tău zodiacal?

Șoim, leu sau șarpe – care este animalul spiritual pentru semnul tău zodiacal?

care este animalul spiritual pentru semnul tău zodiacal?

Care este animalul spiritual pentru semnul tău zodiacal? Cele 12 zodii constituie fundamentul astrologiei și sunt puternic influențate de forțele naturii. Șapte dintre aceste zodii sunt simbolizate de animale, ceea ce înseamnă că sunt foarte apreciate în această practică. Experții compară adesea unele zodiacuri cu alte animale decât simbolurile denotate de acestea. Acestea sunt cunoscute ca animale-spirit și, pe baza acestei teorii, există un animal-spirit norocos pentru fiecare semn zodiacal. Iată ghidul animalului spirit pentru semnul tău solar și, de asemenea, semnificația acestuia.

Deși originea exactă a utilizării animalelor și a altor elemente din natură pentru a decide soarta cuiva nu este cunoscută, arta rupestră antică oferă unele indicii.

„Există unele indicii că arta rupestră arată această idee că animalele și lucrurile pot fi impregnate cu un fel de formă spirituală care apoi are o influență asupra ta, iar dacă liniștești acea formă spirituală, atunci vei avea o vânătoare de succes”, a explicat astronomul Sten Odenwald, într-un interviu acordat TIME în 2018.

Mai târziu, Ptolemeu, părintele astrologiei occidentale, a popularizat ideea celor 12 semne zodiacale pentru cele 12 luni ale calendarului gregorian, o practică care continuă până în prezent, combinată cu anumite tradiții vechi.

Interesant, cuvântul „zodiac” este tradus liber din greacă, care înseamnă „figură de animal sculptată”.

Spiritul animalului ghid: Semnificație și efecte

Se spune că ființele umane au evoluat din animale și că ele poartă cu ele cea mai mare parte a karmei și a înțelepciunii din viețile trecute, precum și câteva trăsături intrigante. Se crede că fiecare semn zodiacal este asociat cu un animal spiritual care îi poartă noroc și reflectă caracteristicile și temperamentul său de bază.

Cel mai simplu mod de a-ți cunoaște animalul spiritual este să verifici luna în care ai născut și animalul care este aliniat cu semnul tău solar.

Iată ghidul animalului spiritual pentru semnul tău zodiacal

Berbec (21 martie – 19 aprilie) – Șoim

Sursă foto: AnimalZoo

Puternic, feroce, independent, determinat și extrem de ambițios, Berbecul înfierbântat și înflăcărat, denotat de berbec, găsește o potrivire perfectă cu calitățile inerente ale șoimului. Sunt foarte încrezători, deși un pic nerăbdători în relațiile lor. Acest semn este influențat de planeta Marte, care simbolizează pasiunea și ambiția. Sunt, prin urmare, lideri înnăscuți, iar șoimii întruchipează atribute similare.

Taur (20 aprilie- 20 mai) – Ursul

Sursă foto: AnimalZoo

Acest semn de pământ este simbolizat de taurul ceresc și condus de planeta Venus, care reprezintă dragostea și banii. Le plac toate lucrurile luxoase și sunt uneori percepuți ca fiind foarte încăpățânați. Ursul personifică exact aceste calități și denotă forță fizică și mentală, care este din nou un atribut tipic taurean.

Gemeni (21 mai- 20 iunie) – Fluture

sursa foto – https://honeybeesuite.com

Supranumit pe bună dreptate „fluturele social” al zodiacului, acest semn de aer amabil, neîncetat inovator și pozitiv este guvernat de planeta comunicării Mercur și este reprezentat de simbolul gemenilor. Un fluture este animalul său spiritual perfect, deoarece este ușor, colorat și bâzâie mereu pentru a începe noi eforturi sau pentru a face parte din ele.

Rac (21 iunie – 22 iulie) – Elanul

Sursă foto: arhiva Animal Zoo

Acest al patrulea semn al zodiacului este influențat de elementul apă și este considerat extrem de sensibil, precum și distant și mohorât. Ghidul animalelor spirituale sugerează că acest semn guvernat de lună are elanul ca animal norocos. Racii sunt destul de evazivi și timizi în a-și arăta adevăratul sine și se retrag în carapacea lor pentru a evita situațiile inconfortabile. Cu toate acestea, ei țin la persoanele și situațiile de care sunt atașați.

Leu (23 iulie- 22 august) – Leul

Ce animale nu o să fie domesticite niciodată?
Ce animale nu o să fie domesticite niciodată? foto: Brittanica.com

Ce alt animal spiritual poate indica mai bine acest semn de foc decât propriul său simbol? Animalul spiritual al Leului este leul, iar fiara interiorizează spiritul acestui semn așa cum niciun alt animal nu o poate face. Guvernați de Soare, Leii sunt ambițioși, feroce protectori, populari, regali în toate felurile, generoși și au o inimă demnă de un rege. Reversul medaliei posedării acestor atribute este că persoanele care aparțin acestui semn sunt percepute ca fiind puțin narcisiste. Cu toate acestea, ei sunt adesea calzi și iubesc să dăruiască și să atragă atenția oriunde se duc.

Fecioară (23 august – 22 septembrie) – Vulpe

Vulpea fără inhibiții!
Vulpea fără inhibiții!
sursa freepik.com

Ascuțită, agilă și fermă, vulpea este asociată cu calitățile de a fi cel mai inteligent animal din junglă. Semnul de pământ al Fecioarei este denotat de Fecioară  și este influențat de planeta Mercur. Sunt cunoscute pentru faptul că asimilează toate informațiile și le folosesc pentru binele lor. Potrivite pentru a trăi în lumea materială, sunt înrădăcinate în convingerile lor, dar sunt foarte adaptabile, deoarece modalitatea lor este mutabilă exact ca o vulpe.

Balanță (23 septembrie – 22 octombrie) – Lebăda

Această neobișnuită prietenie de zeci de ani a devenit o poveste impresionantă, captivând atenția internetului. Lebăda mută; sursă foto: animalwised.com
Această neobișnuită prietenie de zeci de ani a devenit o poveste impresionantă, captivând atenția internetului sursă foto: animalwised.com

Elegant, frumos și la fel de vanitos, semnul de aer inteligent, fermecător și sociabil al Balanței ar putea fi comparat cu o lebădă din multe motive. Balanțele sunt cunoscătoare ale frumuseții deoarece sunt dominate de planeta Venus care influențează frumusețea și bogăția. Le place să fie plăcute și apreciate și sunt și destul de populare.

Scorpion (23 octombrie- 21 noiembrie) – Șarpele

sursă foto: discoverwildlife.com
sursă foto: discoverwildlife.com

Acest semn de apă este adesea înțeles greșit și temut pe nedrept ca fiind răzbunător și periculos. Dar, nu este cazul, deoarece mentalitatea lor profund emoțională nu este ceașca de ceai a tuturor. Cunoscut ca fiind foarte perceptiv și precaut față de oamenii din jurul său, acest semn de apă de mod cardinal ar putea fi cel mai bine reprezentat de un șarpe. Aceștia împărtășesc calități similare și sunt atât blânzi și orientați spre interior, cât și răzbunători și răutăcioși dacă situația o cere. Acest semn este influențat de planeta Pluto, care se ocupă de distrugere și regenerare – niște capacități pe care Scorpionii le împărtășesc cu animalul lor spiritual, șarpele.

Săgetător (22 noiembrie – 21 decembrie) – Panda roșu

Panda roșu, unul dintre cele mai adorate animăluțe
Sursă foto: Jackyenjoyphotography / Getty Images

Spirit liber și organic aventuros, acest ultim semn de foc din zodiac este guvernat de planeta explorării, Jupiter. Semnul mutabil este mereu dornic să învețe lucruri noi, deoarece cei care îi aparțin se plictisesc adesea de rutină. Un panda roșu este animalul spirit pentru Săgetător, deoarece împărtășesc sensibilități similare atunci când vine vorba de natura lor de bază. Îndrăgit, având o energie contagioasă și suficient de inteligent pentru a supraviețui în circumstanțe nefavorabile, deși un pic inconsecvent în tratarea lor, un Săgetător etalează aceste calități ca animalul său spiritual.

Capricorn (22 decembrie – 19 ianuarie) – Lupul

Povestea lupului crescut de om
Povestea lupului crescut de om. sursa foto, ziarmm.ro

Ultimul semn de pământ al Capricornului este guvernat de planeta Saturn, care pune un accent deosebit pe respectarea regulilor și regulamentelor în viață. Asemănători animalului său spiritual, nativii Capricornului umblă în haite, acordă o mare importanță familiei, sunt guvernați de reguli și sunt cunoscuți ca fiind solizi în relațiile lor. Partea proastă este că acești oameni sunt ușor rigizi – puneți asta pe seama modalității lor de semn fix – și sunt adesea considerați plictisitori din cauza interesului lor pentru respectarea rutinelor.

Vărsător (20 ianuarie – 18 februarie) – Iepurele

Sursă foto: Getty Images

Acest ultim semn de aer din sistemul zodiacal, Vărsătorul, este indicat de un purtător de apă. Guvernat de planeta Neptun, acest semn fix caută revoluția în fiecare sens al ființei sale. Iepurii spirituali întruchipează perfect aceste calități. La fel ca iepurii, Vărsătorii par să facă parte din mediul înconjurător, dar să fie detașați la anumite niveluri, gândindu-se mereu la o nouă călătorie în care să se angajeze.

Pești (19 februarie – 20 martie) – Peștii

pestele betta
Sursă foto: Getty Images

Ultimul semn zodiacal este un semn de apă și, destul de potrivit, cel mai bun animal spiritual pentru acesta este peștele, la fel ca și simbolul său. Imaginativ, îndepărtat de realitate și foarte creativ, acest semn este cel mai liniștit și meditativ dintre toate. Peștele emană energie spirituală și calm, ceea ce este exact ceea ce reprezintă personalitatea Peștilor.

Ghidul animalului spiritual pentru a impregna trăsăturile norocoase

Această tehnică funcționează la fel ca manifestarea. Cineva poate simți energia divină într-o formă non-umană care îl ghidează prin perioade tumultoase sau se poate conecta instantaneu cu un animal sau o pasăre și cu energia lor. După identificarea animalului spiritual, se poate medita și desena imaginea mentală a acestuia. Apoi, se pot invoca energiile acestui animal pentru a-l ghida pe o cale a împlinirii și a păcii.

După ce faceți acest exercițiu în mod repetat, veți putea simți cum energia spiritului vostru vă umple de confort, pace și speranță.

Etichete: