Sari la conținut
Home » Yogi, calul care a condus sicriul Reginei a primit Ordinul de Merit. A fost decorat pentru abilitățile sale unice

Yogi, calul care a condus sicriul Reginei a primit Ordinul de Merit. A fost decorat pentru abilitățile sale unice

Un cal,pe nume Yogi, care a condus procesiunea sicriului Reginei de la Palatul Buckingham la Westminster Hall a fost decorat cu „Ordinul de Merit al animalelor”.

Lord Firebrand, cunoscut sub numele de Yogi, a primit Ordinul de Merit PDSA în semn de recunoaștere a devotamentului său remarcabil față de societate, inclusiv pentru rolul său în priveghiul defunctei monarhii și în alte evenimente regale.

Calul militar de lucru, care făcea parte din trupa King’s Troop Royal Horse Artillery cu baza în Woolwich, s-a retras în decembrie 2023 și este cel de-al 55-lea beneficiar al medaliei.

Sprijin emoțional unic oferit călăreților săi

Organizația de caritate a declarat că a oferit „sprijin emoțional unic” călăreților săi de-a lungul carierei sale.

Cunoscut pentru temperamentul său calm, Yogi a fost însărcinat să conducă ceremoniile majore, inclusiv deschiderea de stat a Parlamentului, vizitele de stat, sărbătorirea Jubileului de platină și Trooping the Colour.

Sursă foto: BBC

Călărețul său, căpitanul Amy Cooper, a declarat că Yogi a fost singurul cal în care putea avea încredere pentru a conduce „o paradă de profil atât de înalt, sub un asemenea control și presiune”.

Căpitanul Cooper a spus pentru BBC: „Yogi este întotdeauna prima alegere pentru orice comandant de paradă”

PDSA, cea mai mare organizație caritabilă veterinară din Regatul Unit, sărbătorește un deceniu de acordare a medaliei, descrisă de organizația caritabilă pentru animale drept „Ordinul Imperiului Britanic-ul animalelor”, animalelor care au demonstrat un devotament remarcabil față de stăpânul lor sau față de societate în general.

Jan McLoughlin, directorul general al PDSA, a declarat că Yogi „și-a depășit rolul și responsabilitatea generală, sprijinindu-și călărețul în momente de mare presiune”.

De asemenea, la ceremonie a fost onorată o pereche de câini de detecție care au efectuat peste 1 000 de percheziții ale poliției în fiecare an și au descoperit peste 5 milioane de lire sterline în bani proveniți din activități infracționale. Yoyo și Scamp sunt al 53-lea și al 54-lea câștigător al premiului.

Anul trecut, un labrador a fost decorat cu o medalie pentru cariera sa de 11 ani ca câine de investigație a incendiilor.

Etichete: