Sari la conținut
Home » Gorj: campanie de sterilizare gratuită câini și pisici

Gorj: campanie de sterilizare gratuită câini și pisici

gorj

Asociația Pro Animals Tg-Jiu cu sprijinul organizațiilor partenere continuă campaniile de sterilizări și microcipări gratuite la câinii și pisicile din rasa comună în județul Gorj. Acțiunile se desfășoară din fondurile private ale asociațiilor și în parteneriat gratuit cu primăriile din mediul rural.

Conform anunțului organizatorilor, CALENDARUL CAMPANIILOR PE LOCALITĂȚI ESTE:

🔺Motru – 08.10.2024

🔺Turceni -09.10.2024

🔺Targu-Carbunesti 10.10.2024

🔺Baia de Fier -22.10.2024

🔺Novaci – 23.10.2024

🔺Balanesti – 24.10.24

🔺Targu-Jiu

Gorj. Programări pentru sterilizarea animalului de companie

PROGRAMĂRI: contactați prin MESAJ pentru programare la numărul de telefon afișat (0748128129), si ASTEPTATI sa va contactam. In mesaj scrieți localitatea si nr/specia animalelor de ex “targu-jiu 3 pisici” Vom reveni cu un telefon pentru confirmare cu câteva zile înainte de campanie.

NU UITATI FAPTUL CA STERILIZAREA SI MICROCIPAREA CAINILOR sunt OBLIGATORII, conform legii in vigoare.

Locul câinilor si pisicilor nu este nici pe străzi și nici în adăposturi iar ,din păcate , acestea sunt suprapopulate din cauza înmulțirii necontrolate și abandonului.

Dacă aveți căței și pisici acasă, în jurul blocului , pe lângă case sau în anumite zone aduceți-i la sterilizat, nu îi lăsați să se mai înmulțească! Animăluțele vor trebui ținute intr-un loc curat, sub supraveghere, minim 5- 7 zile, postoperator.

Prioritate au câinii și pisicii de pe stradă și cei care aparțin persoanelor cu mai multe animăluțe șa/sau cu venituri reduse. Vă rugăm, dacă vă permiteți financiar să sterilizați un animaluț mergeti la cabinetul veterinar si lăsați locul liber pentru persoanele care nu își permit! Mulțumim!

Abandonul animalelor

Abandonul animalelor este inca “ in floare” in ciuda faptului ca este considerat infractiune iar fapta se poate pedepsi cu inchisoare! Sterilizarea salveaza vieti!! Peste tot vedem poze cu catei abandonati, haideti oameni buni sa ne implicam activ si sa sterilizam!

In Gorj, in mai multe localitati, autoritatile locale, inclusiv Primaria Municipiului Targu-Jiu, Matasari, Balteni etc au incheiat contracte cu o asociatie din Hunedoara si astfel cainii sunt capturati iar cei care nu vor fi adoptati, vor ajunge la solutia finala, fiind ucisi la fel cum au fost cele 60 de suflete in data de 12.08.2024 in Adapostul Public Targu-Jiu. Vă rugăm să veniți cu animalele la sterilizat, să NU MAI ABANDONAȚI pentru că le semnati sentința la suferință inutilă!

STIAȚI CĂ refuzul sterilizări cainilor fara pedigree se sanctioneaza cu amenda intre 5000 si 10.000 ron conform legii nr. 258/2013?!

STIAȚI CĂ abandonul puilor se pedepseste cu inchisoare pana la 3 ani?!

Împreună putem reduce numărul animalelor fără stăpân și să stopăm abandonul cat si cruzimile fata de acestea!

Ne rezervăm dreptul de a anula/reprograma orice campanie daca exista o situatie care impune acest lucru sau daca vremea nu ne permite, de a refuza o interventie chirurgicala daca animalutul prezinta semne de boala si/sau risc anestezic mare, daca este prea tanar, prea batran sau proprietarii nu ii pot asigura conditiile optime pentru recuperare.

IMPLICĂ-TE! SCHIMBAREA ÎNCEPE CU TINE!”, a fost mesajul tranmis de Asociația Pro Animals Tg-Jiu