Sari la conținut
Home » Afacere de sute de mii de euro pe suferința animalelor. Dosar penal pentru tânara proprietară a unui adăpot cu peste 400 de câini

Afacere de sute de mii de euro pe suferința animalelor. Dosar penal pentru tânara proprietară a unui adăpot cu peste 400 de câini

bani pe suferința animalelor

Afacere de sute de mii de euro pe suferința animalelor. Polițiștii din Giurgiu au descoperit grave nereguli la un adăpost privat de câini, unde erau ținuți 460 de animale în condiții precare. Proprietara, o femeie de 49 de ani, este acuzată că chinuia câinii, deși primea bani, inclusiv din străinătate, de la persoane care adoptaseră câini la distanță. Poliția a deschis un dosar penal în acest caz, iar autoritățile investighează dacă femeia folosea fondurile pentru îngrijirea corespunzătoare a animalelor.

Animale moarte, bolnave, schingiuite sau ținute în cuști strâmte, asta au găsit anchetatorii în acest adăpost din localitatea Băneasa, județul Giurgiu. Aproape 500 de câini au fost adunați aici de o femeie, care susține că, de fapt, îi salva de la eutanasiere. Când s-a trezit cu polițiștii la poartă, femeia și-a contactat imediat avocatul.

„În această dimineață, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu pun în executare un mandat de percheziție domiciliară, în extravilanul localității Băneasa, județul Giurgiu, la proprietatea privată a unei femei, de 49 de ani.”, a transmis Poliția Română.

Femeia în vârstă de 49 de ani, „ar deține 460 de exemplare canine, fiind cercetată pentru săvârșirea infracțiunilor de codotomie și uciderea cu intenție a animalelor fără drept.” Patrupedele erau ținute închise în cuști, pe un teren privat care îi aparține.

Femeia primea și bani de pe urma câinilor

Polițiștii aveau informația că proprietara primea bani de pe urma câinilor. De exemplu, o femeie din Olanda susține că îi trimitea lunar bani, o anumită suma, ca să-i îngrijească șapte câini, pe care îi adoptase de la distanță. Culmea, în urmă cu doi ani le găsise o casă și ar fi vrut să-i ia din adăpost, dar s-ar fi lovit de un refuz.

Polițiștii au descoperit lângă adăpost cadavre de câini, dar și câini cu urechile și cozile tăiate. În aceste condiții, au deschis un dosar penal și o cercetează pe proprietară, iar dacă va fi găsită vinovată, riscă închisoarea.

Surse judiciare au precizat și faptul că femeia se folosește de un ONG pentru protecția animalelor pentru a încasa bani de pe urma acestora. Aceleași surse susțin că pe seama bietelor patrupede, femeia făcea adevărate afaceri.

Acte de cruzime și ucidere ilegală a animalelor

Cazul este cunoscut de peste 12 ani de autorități. În luna iulie 2012, în Băneasa a avut loc chiar o adevărată revoltă împotriva femeii care deținea acești câini.

Localnicii erau exasperați de mirosul insuportabil degajat de locul în care erau adăpostiți aceștia și de lătratul celor peste două sute de câini pe care femeia îi găzduia, la momentul acela.

Protestatarii au amenințat atunci că nu renunță până când autoritățile nu mută câinii. Tot în anul 2012, Dorin Cornoiu, consilier, și membru Corp Control Prefectura Giurgiu, declara, citat de National24Plus:

„Animalelor li se aplică rele tratamente și, pentru asta, doamna prefect de Giurgiu a solicitat sprijinul Federației Naționale a Protecției Animalelor. Am convenit cu doamna ca în două săptămani de zile să-și transfere animalele la un adăpost autorizat.”