Sari la conținut
Home » Medalii de aur la concursul de la Budapesta pentru patru ogari români

Medalii de aur la concursul de la Budapesta pentru patru ogari români

ogari câștigatori

Din cuprinsul articolului

O echipă de patru antrenori din Bihor a câștigat locul întâi la cursele de ogari din Budapesta, desfășurate pe 11 octombrie. Antrenorii Andrei Ionoi, Andrei Hendrea, Daniel Gavriș și Ioan Lucaciu sunt stăpânii câinilor Cody, Sheyla, Pedro și Regina, care au demonstrat abilități excepționale la acest concurs. Alături de ei se află și Nedeloaia Darius, care va începe să participe la competiții din anul următor. Această echipă are o experiență considerabilă în astfel de evenimente.

Rezultatul acestui concurs este cu atât mai special întrucât pentru doi antrenori, Andrei Ionoi și Ioan Lucaciu, este primul an de când participă la astfel de competiții, iar Andrei Hendrea și Daniel Gavriș participă de doi ani. În această perioadă, fiecare antrenor a câștigat mai multe competiții, însă acesta a fost prima în cadrul căreia toți patru au obținut primul loc.

„Suntem un grup de prieteni din Bihor și am reușit o performanță frumoasă vineri seara la Kincsem Park, reușind să câștigăm locul 1 toți 4 cu ogarii noștri la cursele de ogari din Budapesta”, explică Andrei Hendrea, stăpânul Sheylei, pentru presa locală.

ogari
De la dreapta la stânga: Daniel Gavris. Andrei Ionoi, Ioan Lucaciu, Andrei Hendrea si Nedeloaia Darius / Sursă foto: Bihon

Ogari: sprinturi pe linie dreaptă

Câinii sunt antrenați în Sântandrei, unde stăpânii lor au amenajat o pistă de antrenament în linie dreaptă pentru a putea antrena mai ușor patrupezii.

Toate cele patru animale sunt antrenate împreună, simultan. Unul dintre antrenori, Andrei Hendrea susține că echipa vrea „să promoveze acest sport”, însă, „din păcate, la noi în țară nu există nici o pistă de ogari oficială”, a mai adăugat Hendrea.