Sari la conținut
Home » Cimitirul animalelor. O poveste despre iubirea față de animalele de companie în Codlea

Cimitirul animalelor. O poveste despre iubirea față de animalele de companie în Codlea

Cimitirul animalelor. O poveste despre iubirea față de animalele de companie în Codlea.  Unul dintre cele câteva cimitire de animale care au fost înființate în România în ultimii ani se află la 15 minute de Brașov, la intrarea în Codlea.

Am observat faptul că cimitirul pentru animale de companie de la Codlea pare mai îngrijit și mai vizitat de aparținători decât un cimitir uman. Foștii stăpâni au pus, la locul de veci, fotografii ale celui mai bun prieten, lumânări sau lămpi solare, care străjuiesc o banală groapă sau un adevărat monument funerar, făcut din marmură.

Cateva gânduri ale admistratorilor postate pe pagina de socializare:

🌒✨Ieri seară, când s-au aprins luminile, totul a căpătat o strălucire aparte. 🐾 ♥️
🌒🩸Florile, lumânările, toate micile detalii aduse de cei care își îngrijesc cu atâta grijă mormintele, au creat un spectacol impresionant‼️
🌒🩸Noaptea, cu toate acele luminițe aprinse, atmosfera era magică, aproape ca o poveste vizuală despre dragoste și amintire, într-un loc mai frumos decât ți-ai putea imagina.
🌒Vă mulțumim pentru toată grija acordată micuților blănosi ! 🐾♥️🌈🕯️

Iubitori de animale din toată țara apelează la serviciile de înmormântare sau incinerare a prietenilor necuvântători, atunci când sufletul acestora pleacă spre „Raiul Animalelor”.

Cei care apelează la servicii „tradiționale” de înmormântare, au la dispoziție sicrie de diverse dimensiuni, frigidere de păstrae, loc pentru serviciul funerar și locuri în cimitir pentru acești membri necuvântători iubiți ai familiei.

Conform reprezentanților Cimitirului de Animale de Companie Brașov, iubitorii de animale găsesc aici peste 8.000 locuri de înhumare, pentru orice animalele de companie. În cimitir sunt mai multe zone (parcele) pentru diverse specii, în funcție de talia și rasa acestora: zone pentru câini mici, mijlocii și mari, pentru pisici și o zonă pentru animale foarte mici – papagali, hamsteri, broaște țestoase.

Mai mult, cimitirul are zone diferențiate, în funcție de ceea ce vor foștii „stăpâni”: Locuri VIP Suprem, Locuri VIP, Locuri Middle sau Locuri Bază.

Un alt loc unde putem păstra vie amintirea animalului nostru de companie este Raiul Animalelor, primul cimitir pentru animale. Acesta a fost inaugurat toamna, pe 24 Octombrie 2003 într-o zonă parcă predestinată, în satul Cățelu pe Strada Apusului, nr.1, Judetul Ilfov, la ieșirea din București.

Raiul Animalelor este în primul rând un parc plin de verdeață ce oferă o stare de liniște și armonie. In acest parc, frumos asezate în iarbă, se află locurile de veci ale animalelor de companie. O vizită în Raiul Animalelor te va face să simți locul plin de iubire față de necuvântătoare și, bineînțeles, de a-ți comemora animalul iubit.