Sari la conținut
Home » Cum își alege un câine persoana preferată?

Cum își alege un câine persoana preferată?

Cum își alege un câine persoana preferată?

Chiar își alege un câine persoana preferată? Dacă ați avut vreodată un câine, atunci știți că unii câini se leagă mai repede de anumite persoane decât de altele. Se întâmplă adesea ca, câinele să aleagă o persoană căreia îi acordă mai multă atenție și de care se apropie, în timp ce pe celelalte persoane le tratează mai rece sau chiar le ignoră. Vă întrebați de ce se întâmplă acest lucru?

Cum îți alegi câinele persoana preferată? De ce depinde? Poate depinde de rasă, sex, vârstă sau de comportamentul nostru?

Conexiunea emoțională

Câinii sunt creaturi emoționale care au o dorință puternică de a se conecta și de a crea legături cu ceilalți. Unul dintre principalele motive pentru care un câine poate deveni deosebit de atașat de o anumită persoană este că are cea mai mare legătură emoțională cu acea persoană. Poate fi persoana care este cu el cel mai mult timp sau poate fi cineva care i-a oferit cea mai mare atenție și dragoste când era cățeluș.

Activitățile

medicamentul miraculos pentru longevitatea câinilor
Sursă foto: Pexels / comoyuli

Dacă câinele dumneavoastră preferă o anumită persoană în locul altora, activitățile pe care le faceți cu el pot juca, de asemenea, un rol important. Dacă câinele dvs. este activ și îi plac plimbările lungi, alergările sau activitățile comune, poate deveni atașat de persoana care îi oferă astfel de activități. Sau unei persoane care se dedică altor activități care îi plac câinelui.

Experiențe pozitive

Câinii sunt animale foarte inteligente și au o bună capacitate de a-și aminti experiențele pozitive și negative. Dacă dumneavoastră sau orice altă persoană din trecut l-ați încurajat pe câine, i-ați oferit căldură și dragoste și i-ați oferit confort, el se va atașa mai mult de dumneavoastră decât de alte persoane. Câinii se pot lega, de asemenea, de o persoană care i-a ajutat în momente dificile, când au fost răniți sau bolnavi.

Experiențe negative

Experiențele negative pot avea și efectul opus. Dacă câinele dvs. a avut un istoric de abuz sau maltratare atunci când vine în casa dvs. s-ar putea să îi fie frică de oameni. Sau va deveni atașat de singura persoană care i-a oferit siguranță.

Sexul și vârsta

Sexul și vârsta unei persoane pot afecta, de asemenea, modul în care un câine se leagă de ea. De exemplu, dacă câinele dvs. este femelă, s-ar putea să se atașeze mai mult de o persoană de sex feminin, deoarece se poate identifica mai ușor cu genul său.

Același lucru este valabil și pentru bărbați. Vârsta poate juca un rol, deoarece câinii mai tineri se pot lega mai ușor de persoanele mai tinere, deoarece au aceeași energie și spirit de joacă, în timp ce câinii mai în vârstă se pot lega mai mult de persoanele mai în vârstă, deoarece au nevoie de mai multă odihnă și calm.

Mirosul

Mirosul poate fi un factor foarte important în modul în care un câine se leagă de o persoană. Câinii au un simț al mirosului extrem de bun și pot detecta mirosul unei persoane chiar dacă persoana nu mai este prezentă. Dacă tu sau o altă persoană ați hrănit câinele, l-ați îngrijit sau ați petrecut timp împreună, mirosul vostru va fi imprimat în memoria lui.

Modul de a face lucrurile

Felul în care tratăm un câine poate afecta modul în care o face un câine atașat de noi. Dacă persoana este amabilă și blândă, este mai probabil ca câinele să se lege de ea decât de persoana care îl tratează dur. A vorbi cu el într-un mod calm și a-l încuraja cu energie pozitivă poate, de asemenea, să ajute.

Etichete: