Sari la conținut
Home » Colectarea corectă a deșeurilor de la animalele de companie

Colectarea corectă a deșeurilor de la animalele de companie

colectarea deșeurilor animalelor de companie

Recomandările transmise de Societatea Salubrizare Sector 5 pentru gestionarea corectă a deșeurilor provenite de la animalele de companie sunt esențiale pentru menținerea unui mediu curat și sigur. Iată câteva dintre aceste îndrumări:

1. Folosiți pungi biodegradabile pentru deșeurile din plimbări

În timpul plimbărilor, deșeurile de la câini trebuie adunate cu pungi biodegradabile, aruncate apoi în coșurile de gunoi destinate deșeurilor menajere. Astfel, nu numai că ne asigurăm de o eliminare sigură a acestora, dar contribuim și la reducerea poluării plastice.

2. Gestionarea litierei pentru pisici

Pentru posesorii de pisici, Salubrizare Sector 5 recomandă o atenție sporită la curățarea litierei. Nisipul folosit trebuie ambalat în saci bine închiși înainte de a fi aruncat la gunoi. Este esențial să evităm aruncarea nisipului în toaletă, deoarece aceasta poate duce la blocarea sistemelor de canalizare, un inconvenient costisitor și dăunător pentru infrastructură.

3. Sortarea corectă a ambalajelor de hrană pentru animale

După golirea conservelor de hrană, acestea trebuie sortate corect. Conservele metalice sunt reciclabile și trebuie plasate în recipiente pentru metal, în timp ce pungile de plastic trebuie aruncate în categoria ambalajelor din plastic.

Un gest simplu, uni Impact major

„Gestionarea corectă a deșeurilor de la animalele de companie ne ajută să protejăm mediul și să păstrăm curățenia în comunitate. Fiecare gest contează!” a transmis Salubrizare Sector 5, încurajându-i pe locuitorii sectorului să adopte aceste practici și să fie mai conștienți de impactul lor asupra comunității și mediului.