Sari la conținut
Home » Remedii naturale pentru pisici supraponderale

Remedii naturale pentru pisici supraponderale

O pisică dolofană își caută stăpân pe rețelele de socializare!

Remedii naturale pentru pisici supraponderale. Pisicile grase pot fi drăguțe, dar nu este nimic drăguț în faptul că prezintă un risc mai mare de a suferi de afecțiuni care le pun viața în pericol, precum diabetul și bolile de inimă. Proprietarii de pisici se simt adesea în defensivă în legătură cu pisicile lor mai mari și spun că nu pot face nimic, dar rareori este așa. Cum vă dați seama dacă pisica dvs. trebuie să slăbească puțin?

Poate fi dificil să vă cântăriți cu exactitate pisica acasă, dar vă puteți da seama pipăindu-i coastele. Dacă le puteți găsi cu ușurință, atunci pisica dumneavoastră are probabil o greutate normală. Dacă trebuie să „săpați” puțin prin plăcuțele de grăsime, este posibil ca pisica dvs. să fie supraponderală. Dacă are burtă, acesta este de asemenea un semn.

Pisica trebuie cântărită la fiecare vizită la veterinar. Având în vedere că pisicile cântăresc de obicei între 2,5 și 3,5 kg, o pisică care cântărește mai mult de 3,5 kg are probabil o greutate prea mare.

Obezitatea la pisici

Obezitatea este definită, de obicei, ca fiind cu 15% sau mai mult peste greutatea corporală medie. Cu cât pisica dumneavoastră este mai grea – și cu cât este supraponderală mai mult timp – cu atât cresc riscurile pentru sănătatea sa. Desigur, vă doriți ca pisica dvs. să aibă o viață lungă și sănătoasă, așa că, dacă bănuiți că pisica dvs. este supraponderală, nu există moment mai bun decât prezentul pentru a o aduce la o greutate normală.

Este probabil o idee bună să discutați cu medicul veterinar înainte de a începe un program de reducere în greutate acasă pentru pisica dumneavoastră, doar pentru a vă asigura că nu se întâmplă nimic altceva cu sănătatea sa.

În plus, orice pisică care începe să pară mai grasă într-o perioadă foarte scurtă de timp trebuie să meargă la veterinar cât mai curând posibil. Creșterea rapidă în greutate poate fi un semn al unei boli foarte grave.

Rețineți că pisica dvs. nu s-a îngrășat peste noapte – a avut nevoie de luni sau ani. Pierderea treptată în greutate permite corpului său să se adapteze la schimbări și pune mai puțin stres pe organele sale interne. Nu puneți niciodată o pisică pe o dietă de înfometare; înfometarea și pierderea rapidă în greutate pot declanșa o boală fatală a ficatului.

În secțiunea următoare vom analiza câteva modalități prin care vă puteți ajuta să vă transformați pisica grasă într-una sănătoasă.

Tratarea pisicii supraponderale

Există o singură modalitate de a pierde în greutate în siguranță: ardeți mai multe calorii decât mâncați. Nu vă veți convinge pisica să se urce pe banda de alergat, așa că depinde de dvs. să îi creșteți activitatea. Cea mai fiabilă metodă este să o antrenezi cu sesiuni zilnice de joacă. Încercați diferite jucării pentru a vă da seama ce îi place. Doar câteva minute de goană după un șoricel cu catnip, de exemplu, pot face diferența.

O dietă de scădere în greutate înseamnă reducerea caloriilor pisicii dvs. și apoi menținerea numărului corect de calorii pentru a o menține la greutatea sa inferioară.

De asemenea, ar trebui să tăiați gustările și răsfățurile, inclusiv mâncarea pentru oameni. Fiți pregătiți pentru unele proteste la început. Totuși, pentru a vă aduce pisica grasă pe drumul spre fitness, trebuie să o hrăniți mai puțin.

Mulți proprietari își hrănesc excesiv pisicile fără să știe, iar indicațiile de hrănire de pe recipientele de hrană pentru animale nu vor funcționa pentru metabolismul fiecărei pisici.

Consultarea medicului veterinar în procesul de slăbire

Întrebați medicul veterinar exact cât trebuie să mănânce pisica dvs. în fiecare zi pentru a pierde în greutate (și pentru a o menține), apoi asigurați-vă că măsurați de fiecare dată când o hrăniți.

Alimentele hipocalorice pentru pisici sunt concepute pentru a vă face pisica să se simtă sătulă, oferindu-i în același timp mai puține calorii. În unele cazuri, medicul veterinar vă poate prescrie o hrană care reduce greutatea sau vă poate sugera să cumpărați o marcă comercială. Asigurați-vă că are la dispoziție multă apă proaspătă și întrebați medicul veterinar dacă îi puteți da pisicii atât hrană uscată, cât și conservă – aceasta din urmă o poate menține sătulă mai mult timp.

Motanul Garfield, cea mai grasă pisică din lume

Evitați „hrănirea gratuită” a pisicii dumneavoastră. Nu vă puteți da seama cât de mult mănâncă pisica dvs. dacă lăsați un bol cu mâncare la vedere toată ziua. Luați mesele la intervale regulate și ridicați ce nu este mâncat după 20 sau 30 de minute. Pisica dvs. va învăța să mănânce atunci când mâncarea este afară. Dacă aveți mai multe pisici, poate fi necesar să le hrăniți în camere separate, astfel încât să mănânce doar din propriile boluri.

Dacă pisica dumneavoastră care ține dietă se înfruptă din mâncare și apoi se comportă ca și cum ar fi înfometată mai târziu, încercați să împărțiți mâncarea în mese mai mici. De asemenea, țineți cont de faptul că este posibil ca pisica dvs. să tânjească de fapt după atenție, nu după mâncare (deși va lua mâncare în schimb). Încercați mai întâi să o mângâiați sau să vă jucați cu ea.

Dacă programul de scădere în greutate al pisicii dvs. nu pare să funcționeze după câteva săptămâni, trebuie să apelați la medicul veterinar pentru sfaturi. Cu toate acestea, dacă urmați cu sârguință aceste linii directoare, pisica dvs. ar trebui să fie în curând mai slabă și mai sănătoasă.