Sari la conținut
Home » De ce acte ai nevoie pentru a adopta un cățel din adăpost

De ce acte ai nevoie pentru a adopta un cățel din adăpost

timisoara

De ce acte ai nevoie pentru a adopta un cățel din adăpost. Adăpostul public de animale abandonate găzduiește sute de suflete care așteaptă să fie adoptate de către o familie iubitoare și care să îi ofere îngrijirea necesară și o viață mai bună. C

Chiar dacă adopția este gratuită, persoanele interesate trebuie să prezinte anumite documente pentru a putea lua un animal de companie acasă. Aflăm din materialul următor care sunt aceste acte.

De ce acte ai nevoie pentru a adopta un cățel din adăpost

Persoanele care doresc să adopte un cățel trebuie să prezinte diferite acte in funcție de tipul de locuință și entitatea reprezentată.

Persoanele fizice care locuiesc la bloc trebuie să prezinte o copie a Cărții de Identitate sau Buletin, un formular de adopție completat și adeverință de salariu sau cupon de pensie, ajutor social, somaj, după caz și o dovadă de deținere a spațiului care să arate existența condițiilor adecvate pentru creșterea și adăpostirea câinilor. In unele cazuri, când se dorește adopția a doi sau mai mulți căței este necesar și acordul vecinilor.

Persoanele fizice care locuiesc la casă trebuie să prezinte o copie a Cărții de Identitate sau Buletin,  un formular de adopție completat și adeverință de salariu sau cupon de pensie, ajutor social, somaj, după caz și o dovadă de deținere a spațiului care să arate existența condițiilor adecvate pentru creșterea și adăpostirea câinilor. Și aici în unele cazuri, când se dorește adopția a doi sau mai mulți căței este necesar și acordul vecinilor.

Reprezentanții legali ai societăților comerciale, ai ONG-urilor și ai Asociaților de Protecție a Animalelor trebuie să prezinte copie Certificat de Înregistrare, Autorizație Sanitar Veterinară a Adăpostului, dovada deținerii spațiului adecvat pentru creșterea naimalelor de companie, formular de adopție completat.

Adopția câinilor este gratuită. Câinii sunt dați spre adopție doar după consultul medicului veterinar, deparazitare, vaccinare antirabică, sterilizare, microcipare și înregistrae.