Sari la conținut
Home » Atrocitatile la care au supus animalele sunt greu de imaginat! Sefii unui adapost pentru caini din Bihor au fost, in sfarsit, condamnati! Inchisoare e prea putin pentru ce au facut!

Atrocitatile la care au supus animalele sunt greu de imaginat! Sefii unui adapost pentru caini din Bihor au fost, in sfarsit, condamnati! Inchisoare e prea putin pentru ce au facut!

Sefii unui adapost pentru caini din Bihor au fost condamnati la inchisoare pentru acte de cruzime asupra animalelor. Medicul veterinar al centrului a fost condamnat la 7 ani de inchisoare si nu mai are voie sa profeseze, iar administratorul adapostului a primit 6 luni de inchisoare, cu suspendare.Potrivit bzi.ro – ei au fost reclamati de un ONG pentru ca au tinut animale bolnave la un loc cu cele sanatoase si au aruncat mai multi caini loviti de masini, dar inca vii, intr-o camera frigorifica, langa cadavrele altor animale. Sentinta, una care nu este definitiva, vine la trei ani de la comiterea faptelor, potrivit presei locale.Dupa vehementa opozitie a ONG-urilor, in octombrie 2012 ADP prelua Adapostul Grivei de la Fundatia SOS Dogs. O luna mai tarziu, pe retelele de socializare a inceput sa circule fotografia unui caine operat in adapost, dar cu firele desfacute si sangerand. „Macel!”, au acuzat iubitorii de caini, organizatia Happy Dogs and Other Animals depunand la Parchetul Oradea o plangere insotita de o petitie prin care 700 de persoane cereau masuri impotriva celor vinovati.Ancheta, inceputa dupa o luna, in decembrie, a fost prima din istoria procuraturii bihorene ce viza fapte de cruzime impotriva animalelor.Incheiat in august 2013, rechizitoriul de trimitere in judecata scotea la iveala nereguli serioase: adapostul fusese fieful unui veterinar fara suflet. Cea mai grava acuza formulata de procurori contra lui Cosmin Simonca este ca, desi potrivit legii eutanasierea cainilor trebuia facuta prin injectii intravenoase, la „Grivei” maidanezii erau injectati intracardiac cu sulfat de magneziu, un medicament pentru tulburari renale, care in doze mari provoaca paralizia si decesul, insa doar dupa ore de agonie. Dar metoda era mai ieftina. Procurorii au mai stabilit ca medicul nu a dispus separarea cainilor raiosi de ceilalti si a femelelor cu pui de alte animale mature, dar si ca a refuzat sa trateze ori sa eutanasieze animale bolnave, lovite de masini, de tramvai ori tren. Mai mult, un ingrijitor marturisit ca unii caini, aflati pe moarte, erau aruncati fara sa fie eutanasiati direct in camera frigorifica unde erau tinute cadavrele ce trebuiau predate spre incinerare, cu explicatia ca „se vor eutanasia singuri pana dimineata”. Procurorul a considerat ca actele de cruzime au fost facute „cu stiinta si constant”, insa medicul sustine ca si-a indeplinit intocmai atributiile. Cosmin Simonca a sustinut si ca pur si simplu nu stia ca folosirea sulfatului de magneziu fusese interzisa si ca a utilizat substanta care i-a fost pusa la dispozitie.