Sari la conținut
Home » Panică pe plaja din Mamaia. Un șarpe lung a speriat turiștii. Cât de periculoasă este această specie

Panică pe plaja din Mamaia. Un șarpe lung a speriat turiștii. Cât de periculoasă este această specie

Panică pe plaja din Mamaia. „Este o specie care trăiește foarte mult prin Dobrogea, se simte foarte bine în zonele noastre lacustre. Mănâncă broaște, mormoloci, chiar și broaște mai mari, dar mai ales peștișori”.Un șarpe de apă a speriat turiștii aflați pe o plajă din mamaia Nord.

Imaginile ce au fost postate pe o rețea de socializare arată un bărbat care încearcă să îndepărteze reptila, care se apără încolăcindu-se.

Adrian Bîlbă, directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, a declarat, în exclusivitate pentru EVZ, că este vorba de un șarpe de apă, din specia Natrix Tesselata.

„Este o specie care trăiește foarte mult prin Dobrogea, se simte foarte bine în zonele noastre lacustre. Mănâncă broaște, mormoloci, chiar și broaște mai mari, dar mai ales peștișori”, precizează Adrian Bîlbă.

„Șerpii de apă ajung în mare din lacul Tăbăcie, care este plin de ei. Ajung după peștișori. Nu îi deranjează marea, care este destul de dulce și nu sunt ei atât de sensibili la salinitatea mării. Bineînțeles că îi deranjează valurile, agitația mării, nu e mediul lor natural. Cei care ajung în mare sunt dezorientați, se pierd și, dacă ajung în larg sau îi trage curentul, se epuizează, nu mai rezistă”, a mai explicat Adrian Bîlbă.

Șarpele din specia Natrix Tesselata nu este veninos și preferă habitatele acvatice. Poate fi întâlnit în apă sau în imediata vecinătate a ei, rareori la distanțe considerabile față de aceasta. Se hrănește cu pești mici, broaște, tritoni și mormoloci, pe care îi vânează în apă. Când se simte amenințat, prima reacție a lui este să se ascunde în găuri, crăpături, sau dacă este în apropierea apei, se refugiază în apă, potrivit herpetolife.ro.

Etichete: