Din cuprinsul articolului
Mister elucidat. „Câinii și lupii sunt rude foarte apropiate, însă reacționează diferit în situații ce implică și oamenii!”
Cercetătorii de la Universitatea Princeton a realizat un studiu genetic în cadrul căruia au descoperit că ar fi vorba despre o malformație genetică care-i face pe câini să fie cele mai sociabile animale din lume.
„Câinii și lupii sunt rude foarte apropiate, însă reacționează diferit în situații ce implică și oamenii, chiar dacă sunt crescuți în aceleași condiții, ceea ce înseamnă că acest comportament nu e condiționat de alți factori externi”, a declarat Bridgett von Holdt, conducătoarea studiului.
Rezultatele studiului reprezintă primul pas în înțelegerea aprofundată a modului în care câinii au evoluat alături de oameni.
Câinii au evoluat alături de oameni
„Câinii sunt extrem de prietenoși datorită unei mutații genetice ce nu a fost observată și în cazul lupilor. Rezultatele studiului reprezintă primul pas în înțelegerea aprofundată a modului în care câinii au evoluat alături de oameni”, a mai spus Bridgett von Holdt.
De asemenea, specialiștii au mai supus 18 câini de rase diferite și lupi la un experiment simplu, dar foarte interesant.Aceștia au introdus animalele într-o cameră în care se afla doar o cutie cu bucată de carne în ea. Acțiune s-a desfășurat de trei ori, deoarece prima dată câinii au fost însoțiți de un om cunoscut, apoi de unul necunoscut, după care au fost lăsați singuri.
Rezultatele au arătat că lupii au fost cei care au deschis primii cutia în toate cele trei scenarii, asta pentru că, câinii au fost mai preocupați să se uite la oamenii care-i însoțeau decât să mănânce. Însă, acest lucru nu e de mirare, având în vedere că de acum 10.000 de când omul a îmblânzit câinele aceștia au fost de nedezlipit, potrivit playtech.ro.