Lumea animalelor

A fost desemnat „slăbănogul anului”, după ce un patruped care cântărea cât un pui de elefant a reușit să slăbească peste 40 de kg. Care este secretul

A fost desemnat „slăbănogul anului”, după ce un patruped care cântărea cât un pui de elefant a reușit o performanță remarcabilă, slăbind peste 40 de kg printr-o dietă riguroasă. Pentru a ajunge de la 101 kilograme la 60,1, câinele a urmat o dietă strictă și o serie de exerciții fizice regulate.

Trojan este un câine din rasa Malamut Alaska, care trăiește în Marea Britanie. În perioada în care a avut probleme cu kilogramele, el a fost adus la un centru de adopție din Dorset, iar îngrijitorii nu au avut cuvinte de laudă la adresa lui, descriindu-l la momentul respectiv, drept un câine murdar, rău și „incredibil de obez”. Conform acestora, animalul cântărea cât un pui de elefant.

Îngrijitorii i-au implementat o dietă riguroasă 

Când a sosit la centrul de adopție, dolofanul cântărea foarte mult pentru un animal ca el. 101 kilograme era greutatea acestuia, iar, acum, câinele are o greutate de 60,1 de kg. A reușit să piardă kilogramele cu succes  printr-o dietă strictă și un regim de exerciții fizice.

Cel mai gras cățel din Marea Britanie, care cântărea cât un pui de elefant, a fost desemnat ” slăbănogul anului” după ce a pierdut aproape jumătate din greutatea corporală.

„Bietul Trojan era într-o stare groaznică când a ajuns aici. Era murdar și incredibil de obez. A fost nevoie de un an, de o dietă foarte specială și de un regim de exerciții fizice pentru a-l ajuta să slăbească încet și în siguranță; iar acum are aproape jumătate din greutatea inițială.

Din fericire, nu și-a pierdut marele caracter!”, a declarat supraveghetorul Nicola Anthony, de la Ashley Heath Animal Centre, din Dorset, cea care a avut grijă de el să ajungă la această performanță remarcabilă.

Pe lângă apelativele pe care le-a primit de-a lungul timpului de la îngrijitorii centrului de adopție,  Trojan, un câine în vârstă de peste zece ani, este descris și ca fiind un „urs adorabil”.

 

 

 

 

Recent Posts

10 cele mai ușor de îngrijit animale de companie

Dacă vă plac pisicile, știți că, deși au o fire independentă, majoritatea felinelor nu sunt…

14 minute ago

Hernia ombilicală la pisică: simptome, cauze, diagnostic și tratament

Hernia ombilicală este o deschidere în peretele muscular unde se află ombilicul (buricul). Hernia permite…

10 ore ago

Oradea: defilare cu câini în centrul orașului. „Într-un oraș civilizat, pot fi și ei civilizați”

Oradea: defilare cu câini în centrul orașului. Defilarea organizată de Școala de Dresaj Pro Dog…

11 ore ago

Asociaţia Chinologică Română: va fi omologat provizoriu internaţional Ciobănescul Românesc Corb

 Ciobănescul Românesc Corb. Cristian Ștefănescu, președintele Asociației Chinologice Române, a anunțat vineri, în cadrul competiției…

12 ore ago

Furie în Turcia: „Luați-vă mâinile de pe animalele noastre”. Iubitorii de animale și politicienii atacă „Legea masacrului”

Furie în Turcia: „Luați-vă mâinile de pe animalele noastre”. Lângă rețeaua de autostrăzi care străbate…

13 ore ago

130 de animale aflate în situații de pericol au fost salvate în luna august, fiind întocmite peste 180 de dosare penale

În perioada 1 - 31 august 2024, polițiștii structurilor pentru protecția animalelor au aplicat amenzi…

14 ore ago

Parteneri