A început procesul de mutare a animalelor de la grădina zoologică din Timișoara! Partenerii la care ajung.
Grădina Zoologică din Timișoara intră într-un proces de modernizare!
În total, la grădina zoologică din Timișoara erau 261 de exemplare din 46 de specii.
Grădina Zoologică din Timișoara a fost închisă la sfârșitul anului trecut, după un anunț al primarului Dominic Fritz, care spunea că în spațiul de la Pădurea Verde nu s-au mai făcut investiții de ani buni și că îngrijirea animalelor nu este la standarde europene. Grădina zoologică de la Pădurea Verde va fi refăcută din temelii. Relocarea a fost aprobată de către consiliul local.
„Menționăm că activitațile de îngrijire a animalelor din colecție se realizează zilnic de către angajații Grădinii Zoologice până la mutarea/relocarea temporară sau definitivă în condiții de siguranță a acestor animale către alte grădini zoologice partenere”, transmit reprezentanții primăriei.
Potrivit tion.ro, începând de ieri, 13 aprilie, început mutarea a trei oi, trei gâște canadiene, trei pisici sălbatice, patru ratoni, un coati și un nandu la Ploiești. Animalele au trecut în custodia Administrației Parcului Memorial „Constantin Stere” din Ploiești – Grădina Zoologică Ploiești.
Dintre animalele de la Grădina Zoologică Timișoara s-a stabilit deja că urșii vor fi primiți de un sanctuar din Ungaria, dar pentru ca ei să plece este nevoie de o hotărâre de consiliu local. Ei vor merge, cu sprijinul Asociației Milioane de Prieteni „Liberty Sanctuary”, la Adăpostul de Urși din Veresegyhaz, Ungaria.
Gâștele canadiene, oile, pisicile sălbatice, ratonii, coati și nandu de la Grădina Zoologică din Timișoara sunt mutate. Animalele ajung în custodie pe o perioadă nedeterminată la Administrația Parcului Memorial „Constantin Stere” din Ploiești-Grădina Zoologică Ploiești.
Animalele de la Zoo Timișoara vor ajunge și în Pitești – pecarii și macacul comun, Ploiești – gâștele indiene, cerbul carpatin, cerbul lopătar, pisica sălbatică, ratonul și coati, respectiv Craiova – emu, păunul, rața carolină, gâștele canadiene, cerbul lopătar, macacii coadă de leu. Câteva animale vor ajunge și la USAMVBT „Regele Mihai I al României” – Disciplina de Biologie, Gunther Cristian, un partener care dăduse mai multe animale în custodie Grădinii Zoologice Timișoara.
Pitonul și șarpele regal au ajuns deja la Universitatea de Științe Agricole, iar rozătoarea mara, porcul spinos, suricata și macacii japonezi au mers înapoi la proprietarul de drept, care le dăduse în custodie primăriei.
Până atunci, au fost stabilite măsurile necesare pentru mutarea temporară sau definitivă a animalelor în condiții de siguranță în noi habitate ale unor grădini zoologice partenere.
Înainte de a trata pielea uscată a câinelui dumneavoastră, trebuie să determinați cauza principală. Dacă…
Un tânăr de 17 ani din comuna Petreștii de Jos, județul Cluj, a fost reținut…
Într-un caz neobișnuit, două pisici au fost internate la Spitalul Veterinar Universitar de Urgență din…
Polițiștii din județul Hunedoara au oprit recent un transport ilicit de câini și pisici care…
Într-una dintre cele mai cunoscute reclame Alpo din anii '80, actorul Lorne Greene proclama: „Danny…
Importanța pe care o acordăm momentului în care privim în ochii cuiva sau a ceva…