Din cuprinsul articolului
“A înregistrat albinele ca animale de companie!”. Așa comentează toată Arizona despre un bărbat care a făcut așa ceva. De ce ai face acest lucru? Din mai multe motive…David Keller din Arizona consideră că procesul de cerere pentru înregistrarea unui animal de sprijin emoțional este prea ușor . Așa că a încercat să înregistreze un roi de albine ca animale de companie! “Mulți oameni au crezut că este hilar și o mulțime de oameni se supără”, spune Keller. El a intrat recent pe un site web numit USAServiceDogRegistration.com și a încărcat cu succes o fotografie aleatorie a albinelor ca animale de companie, „pentru a conștientiza problema că oricine ar putea face acest lucru”, explică el.
Keller a fost inspirat să parcurgă înregistrarea după ce a văzut un câine de serviciu care era vizibil neinstruit. „Aș putea foarte ușor să spun că nu era un animal de serviciu, deoarece îl trăgea pe proprietar în parcare”, spune Keller. „Mă gândeam că este prea ușor să facem ca aceste animale să fie animale de serviciu.”Site-ul pe care l-a folosit pentru a-și înregistra roiul este unul dintre multe care fac procesul de cerere pentru animalele de companie și de sprijin emoțional prea ușor, spun specialiștii. Trecând peste această situație din Arizona, albinele se înscriu pe lista celor mai captivante specii de animale din clasa insectelor. Dincolo de a produce miere, albinele sunt motorul revoluției în lumea roboticii. Albinele fac obiect de studiu pentru cercetători din toată lumea și stau la baza funcționării dronelor sau a mașinilor fără motor.
Întorcându-ne însă puțin la omul nostru din Arizona și dacă e să scotocim un pic prin lume, totul nu e departe de adevăr. Adrian Horridge este cel care a publicat peste 250 de lucrări de cercetare. Multe dintre acestea având ca subiect modul în care diverse animale percep vizual mediul înconjurător. La un moment al carierei sale, Horridge a descoperit ceva. Și anume că, dintre toate insectele, albinele au o caracteristică ce le face speciale. Și anume, pot fi antrenate!„Eu de fapt nu sunt interesat de albine. Le cresc, mănânc mierea pe care ele o produc, știu multe despre insecte. Dar folosesc albinele pentru că sunt singurele insecte pe care le poți antrena. Și e chiar simplu să faci asta. Pui un premiu pentru ele, zahăr de exemplu, le antrenezi să vină la zahăr. Și când învață le fac să aleagă. Între două obiecte sau două șabloane și ele învață procesul. Apoi le schimb între ele și ele din nou învață. Sunt ca și câinii. Le dai puțin din ceva ce le place. Ele face un giumbușluc și tot așa. De asemenea, atunci când le antrenezi, trebuie să le și testezi. Eu le testez câteodată timp de două săptămâni până îmi dau seama ce văd ele de fapt în lume”. Așa a explicat cercetătorul englez cum se pot antrena albinele. Cercetător care, printre multe alte funcții, este și membru al „Royal Society of London”. Dar și al Academiei australiene de Științe.
Cine crezi că îți este mereu alături? Ce animal vă personifică, este un tigru sau…
Zonkey este un hibrid rar care combină dungile iconice ale zebrei cu rezistența umilă a…
Se pare că animalele, în special câinii, au capacitatea de a simți schimbările atmosferice sau…
Inițiativa „Tramvaiul Responsabilității” din Iași este un proiect unic în România, creat pentru a promova…
Iarna poate fi o perioadă dificilă pentru câini și pisici, expunându-i la diverse afecțiuni din…
Puține lucruri pe lumea asta sunt la fel de amuzante ca privirea unei pisici care…