Din cuprinsul articolului
După cum știm cu toții, câinilor le place să mestece oase. Probabil că ați auzit, de asemenea, că oasele sunt periculoase pentru câini.
Cu toate informațiile contradictorii care există despre hrănirea cu oase a câinilor, este important să puteți să clasificați care sunt beneficiile pentru sănătate, cât și riscurile. Să-i dai câinelui tău un os poate fi foarte periculos sau, dacă ești bine informat și urmezi câteva reguli simple, poate fi sigur și chiar bun pentru cățelul tău.
În acest sens, ar trebui să ai întotdeauna o discuție cu medicul veterinar înainte de a-i da cățelului tău noi alimente, oase sau obiecte de mestecat pentru a te asigura că ești cât se poate de sigur.
Oasele gătite, inclusiv cele care provin din resturi de masă, nu sunt sigure pentru câinele dumneavoastră. Acestea se pot rupe și se pot sparge cu ușurință. Cățeii care mănâncă oase gătite pot suferi de următoarele:
Dinți rupți; Leziuni ale gurii sau ale limbii; Oase încolăcite în jurul maxilarului inferior; Blocaj al traheei, esofagului sau gastrointestinal; Constipație; Sângerare rectală; Peritonită – o infecție bacteriană a abdomenului cauzată de înțepături în stomac sau intestine
Majoritatea oaselor crude care nu au fost fierte sunt comestibile pentru câini. Oasele crude de pui, curcan, miel sau vită sunt suficient de moi pentru a fi mestecate, mâncate și digerate.
Acestea fiind spuse, în cazul tuturor oaselor, există riscul de sufocare dacă câinele înghite fără să mestece bine, iar oasele prea tari pot provoca deteriorarea dinților.
Atâta timp cât respectați instrucțiunile de siguranță de mai jos, aceste oase ar trebui să fie în regulă. Întotdeauna discutați mai întâi cu medicul veterinar. Oasele ecvestre nu sunt concepute pentru a fi comestibile, ci mai degrabă pentru a fi mestecate de câini. Acestea pot include oase mari de femur sau de șold din carne de bizon sau de vită și sunt umplute cu măduvă.
Oasele cu măduvă sunt bogate în grăsimi. Asigurați-vă că ajustați dieta câinelui dumneavoastră pentru a compensa, iar dacă are nevoie de o dietă cu conținut scăzut de grăsimi, ar fi mai bine să nu-i dați oase umplute cu măduvă.
În cazul oaselor și cărnii crude, există un anumit risc de contaminare bacteriană. Puteți reduce aceste riscuri printr-o manipulare adecvată. Adresați-vă medicului veterinar pentru sugestii privind cel mai bun mod de a manipula și depozita în siguranță oasele crude.
Din nou, există riscuri dacă îi dați câinelui aceste tipuri de oase, deși, dacă respectați instrucțiunile de siguranță, cățelul dvs. ar trebui să se poată bucura de ele în siguranță.
Dacă doriți să îi dați câinelui dumneavoastră un os de mâncat sau de mestecat, respectați aceste reguli pentru ca acesta să se bucure de osul său în siguranță.
Supravegheați-l când îl mestecă.Nu vă lăsați câinele să mestece singur un os. Ar putea să muște prea mult și să se înece sau să roadă prea agresiv și să provoace răni.
Aruncați oasele roase. Dacă animalul de companie mestecă un os până la partea casantă, așchiile devin o problemă. În plus, un os care a fost mestecat prea mic devine un pericol de sufocare. Nu dați oase cu măduvă la câinii care fac pancreatită. Măduva este bogată în grăsimi și poate provoca o acutizare sau diaree.
Nu dați un os unui câine care este posibil să îl muște în două și să înghită bucăți mari. Știți cum mănâncă câinele dumneavoastră. Dacă înghite rapid mâncarea în loc să o mestece, un os prezintă un risc. Dați osul după masă. Un cățel mai puțin înfometat este mai puțin probabil să mestece și să înghită rapid un os.
Nu-i dați câinelui dumneavoastră oase care pot fi înghițite întregi. Acest lucru depinde de mărimea câinelui dumneavoastră. Un os mic de pui nu este sigur pentru un Mare Danez, de exemplu.
Dați-i oase care sunt mai lungi decât lungimea botului lor. Acest lucru îi va face imposibil să le înghită.
Lăsați câinele să mestece doar 10-15 minute la un moment dat. Acest lucru reduce probabilitatea de rănire.
Puneți oasele la frigider atunci când nu le folosiți. Aruncați-le după trei sau patru zile. Acest lucru reduce probabilitatea de contaminare.
Un porc blănos care arată ca o oaie și se comportă ca un câine nu…
Girafele sunt cele mai înalte animale de pe Pământ și, datorită naturii lor pașnice și…
Știați că un câine vă poate citi gândurile? Dacă v-ați întrebat vreodată dacă câinele dumneavoastră…
Cât de neclintită și incredibilă poate fi loialitatea câinilor este dovedită de câinii ajutători. Aceștia…
Cum să ajutăm animalele străzii în această iarnă? Frigul și zăpada care ne așteaptă de…
„Un câine este cel mai bun prieten al unui om”, este o vorbă bine cunoscută…