Câţi dintre noi nu am rămas plăcut surprinşi când am observat la un prieten acasă un acvariu? Cu siguranţa am petrecut ceva vreme admirându-l şi punând întrebări. Amenajarea unui astfel de colţ viu este o activitate plăcută şi reconfortantă. Autor: Eugenia Caragancev Cea mai grea decizie când vine vorba despre alegerea acvariului, a decorurilor, a plantelor şi peştilor este legată de tipul de apă folosit: dulce sau sarată.Fie că vorbim despre peşti, despre creveţi, despre anemone sau corali, vieţuitoarele care îl vor popula pot fi cu adevărat spectaculoase şi se impune ca mediul în vor trăi să fie cât mai aproape de cel pe care l-ar întâlni în sălbăticie. Informaţii importante despre peşti:
- Cei care sunt iubitori de apă la temperatură mai scăzută nu vor trăi bine alături de aceia care se bucură de căldură.
- Unora le place să stea pe fundul acvariului, în timp ce anumite specii preferă să înoate mai la suprafaţă.
- Majoritatea peştilor depun icre, dar există şi exemplare vivipare, care nasc pui.
- Pentru a beneficia de un spaţiu potrivit, cantitatea de apă care revine unui peşte este importantă. Dacă un Betta splendens se mulţumeşte cu un litru de apă, faimosul peştişor auriu, îndrăgit de copii şi adulţi deopotrivă, are nevoie între 25 şi 30 de litri pentru fiecare exemplar.
- Vasele de tipul bolurilor, oricât de plăcut s-ar încadra în designul încăperii, sunt complet dăunătoare pentru micuţele vieţuitoare, consemnându-le la un spaţiu mic şi, în multe cazuri, cauzându-le o moarte prematură.
Puteţi opta pentru un acvariu gata echipat pe care îl puteţi achiziţiona din magazinele de specialitate şi chiar din hipermarketuri. Pentru a porni cu succes la drum, aveţi nevoie de o instalaţie de aer, o piatră de aer, un termometru, un filtru de apă şi, desigur, lumină.Betta splendens sunt peşti de apă dulce care pot trăi într-un litru de apă, dacă e schimbată des (o dată la două zile)Peştişorul auriu, o specie de caras, iubeşte temperaturile de 20-22 de grade