Din cuprinsul articolului
Afecțiune sau agresivitate. Dacă sunteți proprietarul unei pisici, veți fi uneori nedumerit de comportamentul pisicilor dumneavoastră, mai ales atunci când vă dau o ciupitură sau vă mușcă și apoi vă vor linge imediat.
Nu este ninic nefiresc, acest tip de comportament este foarte normal în rândul pisicilor, deoarece este privit ca un semn de afecțiune și nu de agresivitate. Ceea ce prietenul tău felin încearcă să-ți spună este că te iubește, este modul lor de a te săruta!
Uneori, săruturile de pisică pot părea mai mult ca o mușcătură sau o ciupire ascuțită care poate răni. Amintiți-vă, nu vă enervați pe pisica dvs., deoarece puteți încurca bietul pisoi.
Dacă prietenul tău felin dă o mușcătură de dragoste fermă, nu fii ferm îndepărtând sau, mai rau, lovind micuța felină! În timp, pisica ta va înțelege că este în regulă să arăți afecțiune, dar nu să provoace durere.
Motivul pentru care fac asta nu este să te rănească, pur și simplu te sărută așa cum ar săruta în mod normal o altă pisică. Deoarece pisicile au blana groasă și terminațiile lor nervoase din piele nu sunt aproape de suprafața pielii ca a noastră, trebuie să ciugulească mai tare pentru a-și exprima afecțiunea.
Pentru o pisică, acest tip de afecțiune este acceptabil, dar ca proprietar de animale de companie nu este cea mai plăcută experiență să fii mușcat. Pentru a opri acest tip de comportament, vă puteți antrena pisica să nu muște, deși acest lucru poate dura ceva timp. Trebuie să ai răbdare și perseverență înainte de a putea controla acest obicei sau de a-l opri complet.
Deși majoritatea pisicilor se bucură de afecțiune, încearcă să nu le mângâii prea mult, deoarece acest lucru le poate genera o stare de excitare. O pisicuță prea încântată va prezenta multe semne prevestitoare, cum ar fi toarcerea, frecarea de tine, ciripit și o coadă rigidă care poate tremura. Pisicile care sunt prea entuziasmate de obicei nu își pot controla emoțiile, așa că fiți pregătiți în cazul în care pisica dvs. dorește să vă sărute.
Asigurați-vă că, atunci când vă apropiați de pisica dvs., uitați-vă mai întâi la coadă, deoarece coada ei este ca un detector de dispoziție. Amintiți-vă, dacă coada le tremură de emoție, evitați contactul, deoarece s-ar putea să ajungeți la o mușcătură de dragoste.
Apropiați-vă pisica când este bine dispusă, coada lui va arăta calmă și doar vârful se va mișca ușor. Pe de altă parte, dacă pisica este nemulțumită, coada ei se va mișca dintr-o parte în alta, este întotdeauna cel mai bine să evitați contactul cu pisica până când revine într-o dispoziție mai bună.
Este posibil să trăiești în armonie cu pisica ta, doar încearcă să fii conștient de schimbările lor de dispoziție și dacă te mușcă și te linge (te sărută) amintește-ți că există un mod de a spune te iubesc.
Cine crezi că îți este mereu alături? Ce animal vă personifică, este un tigru sau…
Zonkey este un hibrid rar care combină dungile iconice ale zebrei cu rezistența umilă a…
Se pare că animalele, în special câinii, au capacitatea de a simți schimbările atmosferice sau…
Inițiativa „Tramvaiul Responsabilității” din Iași este un proiect unic în România, creat pentru a promova…
Iarna poate fi o perioadă dificilă pentru câini și pisici, expunându-i la diverse afecțiuni din…
Puține lucruri pe lumea asta sunt la fel de amuzante ca privirea unei pisici care…