Din cuprinsul articolului
Anomalia „ochiului Collie” este una din multele afecțiuni care se trasmit genetic. Aceasta apare din cauza unui anumit cromozom mutant, iar în unele cazuri, poate duce chiar la dezlipirea retinei.
Anomalia ochiului Collie este, de asemenea, denumită uneori „defectul ochiului Collie”. După cum sugerează și numele său, problema afectează de obicei rasa de câini Collie, alături de alți câini ciobănești.
Dacă observați semne ale acestei afecțiuni atunci ar trebui să vă adresați imediat medicului. Iată ce ar trebui să știți despre simptomele, cauzele și tratamentele anomaliei oculare Collie la câini.
Afecțiuni genetice: „ochiul Collie”
Vestea proastă pentru câinii care suferă de această anomalie oculară este că poate fi greu de detectat până când câinele începe efectiv să orbească. Cu toate acestea, sunt schimbări care pot afecta ochii și pe care le puteți monitoriza . Unele dintre aceste semne includ:
Globii oculari care încep să se scufunde în orbite; Globii oculari par mai mici decât de obicei; Ochi tulburi.
Dacă adoptați un cățeluș care ar putea fi susceptibil la această problemă, cereți medicului veterinar să îi examineze ochii în mod regulat, începând de la o vârstă fragedă, potrivit dogtime.com.
Cauzele anomaliei oculare Collie la câini
Anomalia ochilor Collie la câini este cauzată atunci când cromozomul 37 devine defectuos. Afecțiunea este, de asemenea, ereditară, deci se întâlnește la câinii care au un părinte purtător al cromozomului mutant genetic.
Afecțiunea apare, de obicei, la următoarele rase de câini: Border Collie; Collie neted; Rough Collie; Shetland Sheepdogs; Ciobănești australieni
Tratamente pentru afecțiuni
Dacă vă aduceți câinele la medicul veterinar pentru că bănuiți că ar putea avea anomalie oculară Collie,va efectua o examinare foarte amănunțită a ochilor. Veterinarul se va uita peste istoricul medical complet și cel de creștere al câinelui.
Din păcate, odată ce această afecțiune a prins rădăcini, nu mai poate fi inversată. În cazuri extreme, cum ar fi un câine care suferă de dezlipire de retină, medicii veterinari pot folosi o procedură chirurgicală pentru a ajuta la diminuarea efectelor afecțiunii.
Ca o veste mai bună, nu toți câinii care dezvoltă această afecțiune ajung să prezinte semne de orbire. Dar dacă animalul de companie începe să sufere de pierderea vederii, discutați cu medicul veterinar despre efectuarea unor schimbări zilnice în mediul de viață, astfel încât câinelui dumneavoastră să-i fie mai ușor să se deplaseze și să-și desfășoare activitățile zilnice.