Ai un nou prieten canin? TOT ce trebuie sa știi despre…

Ai un nou prieten canin? Medicul veterinar Dr. Laurenţiu Ispas oferă, pe blogul personal, câteva sfaturi ce ţin de vaccinare şi deparazitare puilor de câine.Ai un nou prieten canin? „Când achiziţionăm un puiuţ de câine auzim frecvent că trebuie să îl deparazităm intern înainte de vaccinare. Unii dau importantă acestui lucru alţii nu prea. Adevărul este că deparazitare puilor de câine este extreme de importantă atît pentru viaţă puiul de câine cât şi pentru sănătatea stăpânilor săi.Cum se face ?În primul rând trebuie ştiut că numai medicul veterinar şi personalul calificat din cabinet pot efectua aceste tratamente, aparent banale, în condiţii de siguranţă absolută. Numai acolo se poate efectua tratamentul antiparazitar corect, eficient şi fără riscuri Niciodată nu deparazitaţi câinele dumneavoastră după sfatul unor prieteni, cunoştinţe sau a unor vânzători de la magazinele cu hrană de animale.

Ai un nou prieten canin?  Nu luaţi tablete antiparazitare din pet-shop-uri, magazine sau de la alţi amatori

Nu luaţi tablete antiparazitare din pet-shop-uri, magazine sau de la alţi amatori. Acestea dozate şi recomandate necorespunzător pot ucide animalul de companie. Foarte frecvent animalele de companie sînt intoxicate foarte sever de către proprietar care ascultă sfatul persoanelor neautorizat.Vârstă primei deparazitări interne este la 3 săptămâni de viaţă. Se face o repetare la vârstă de 5 săptămâni urmând că la vârstă de 5 săptămâni să se face şi PRIMUL VACCIN .După această prima deparazitare se efectuază o nouă deparazitare înainte de fiecare vaccinare , şi de 2-4 ori anual la vârstă maturităţii, obligatoriu numai la recomandarea şi sub supravegherea medicului veterinar care va notă toate acestea în carnetul de sănătate al câinelui cu parafa şi semnătură.Paraziţii care trăiesc în tubul digestiv al câinelui sunt foarte periculoşi şi chiar mortali pentru acesta. Mulţi dintre aceşti paraziţi cum sînt Teniille, Limbricii, Toxocara sunt extremi de periculoşi pentru că se pot transmite şi la om.Dar un căţel bine deparazitat nu este în pericol şi nici stăpînii săi. Substanţele neadecvate folosite de necunoscători în deparazitarea câinilor, cum sunt cele pentru uzul uman pot provoca intoxicaţii şi arsuri gastrointestinale mortale câinilor”, sfătuiește medicul veterinar Laurenţiu Ispas.

Recent Posts

Cum poți ajuta un câine fără stăpân? Unde poți apela dacă vezi câini fără stăpân pe stradă?

În fața unei întâlniri cu un câine fără stăpân, ASPA (Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția…

15 minute ago

Importanța vaccinării la câini și pisici: schema de vaccinare recomandată de medicul veterinar. Cele mai frecvente boli care afectează câinii şi pisicile nevaccinate

Schema de vaccinare.Vaccinarea câinilor și pisicilor este esențială pentru menținerea sănătății lor și pentru prevenirea…

o oră ago

Ce spune alegerea animalului tău de companie despre caracterul tău

Ați auzit vreodată că animalele de companie și stăpânii lor sunt la fel? Cu siguranță…

2 ore ago

9 rase de câini care se înțeleg perfect cu pisicile. O galerie foto absolut adorabilă

Atenție, atenție! Acum nu mai trebuie să te definești ca o „persoană iubitoare de pisică”…

21 de ore ago

Cățelul tău știe când cineva este rău cu tine și își amintește de asta

Un câine este cu siguranță cel mai bun prieten al omului. Este iubitor, amuzant și…

23 de ore ago