Din cuprinsul articolului
Probabil că ați întâlnit „oameni cu patrupezi” ale căror simptome de alergie au contribuit la determinarea preferințelor lor în materie de animale de companie. Poate că și dumneavoastră ar trebui să vă feriți de pisici pentru a evita o reacție neplăcută.
Înainte de a-i judeca prea aspru pe prietenii noștri felini, nu uitați că și ei pot suferi de alergii. Adesea sunt deosebit de vulnerabile în timpul „sezoanelor de alergii”, perioade ale anului în care polenul și alți iritanți sunt predominanți.
semne de alergii sezoniere la feline. Pentru pisici, însă, alergiile se traduc mai des prin simptome topice neplăcute.
Acestea includ: lingerea și îngrijirea excesivă; mâncărimi ale pielii; piele roșie, uscată și iritată; umflături. Mai rar, simptomele pot include reacții digestive și respiratorii, cum ar fi: tuse; diareea; ochi roșii, mâncărimi sau lăcrimare; strănut; vărsături.
Alte tipuri de alergii
Alergiile sezoniere sunt identificabile prin durata relativ scurtă a simptomelor lor. Rețineți că unele animale de companie vor suferi de simptome pe tot parcursul anului, mai ales dacă sunt iritate de factori de mediu nesezonali, cum ar fi praful, mucegaiul, parfumurile sau fumul de țigară.
Aceștia se pot manifesta prin simptome, inclusiv cele enumerate mai sus. În măsura în care este posibil, încercați să identificați factorii declanșatori și să limitați expunerea pisicii dumneavoastră la iritanți.
Abordarea alergiilor pisicii dumneavoastră
Dacă suferiți de alergii la animale de companie sau sunteți iritați de factori sezonieri precum polenul, probabil că ați aflat beneficiile îmbăierii pisicilor. Procesul descurajează părul excesiv și ajută la îndepărtarea alergenilor din blana și pielea pisicii. Atunci când li se permite iritanților să persiste, aceștia pot însemna probleme atât pentru pisici, cât și pentru stăpânii lor, care sunt reexpuși în mod continuu pe parcursul zilei.
Medicul veterinar vă poate recomanda să acordați o atenție deosebită urechilor pisicii dumneavoastră, care pot acumula alergeni dăunători. Spălați patul și obiectele pisicii dumneavoastră: Polenul, praful și alte particule iritante se pot aduna pe orice lucru cu care pisica interacționează în mod regulat. Asigurați-vă că le păstrați patul curat în timpul sezonului de alergii și păstrați orice parte preferată a casei fără factori de risc.
Chiar și pisicile de interior pot fi expuse la polen și alți alergeni din cauza ferestrelor și ușilor deschise. De asemenea, este posibil să le găsiți prin casă pe părul și hainele dumneavostră.
Asigurați-vă că eliminați cât mai multe dintre aceste surse. Poate fi chiar cel mai bine să restricționați accesul unei pisici de exterior în timpul sezonului de alergii. Folosiți litieră fără praf. O pisică care suferă de alergii sezoniere poate fi deosebit de vulnerabilă la alți factori de risc din mediul înconjurător, cum ar fi praful. Căutați varietăți de litieră cu conținut redus sau fără praf pentru a elimina cel puțin o sursă potențială de simptome de alergie.
Când ar trebui să vizitați veterinarul?
Duceți-vă pisica la medicul veterinar dacă simptomele se dovedesc deosebit de severe și/sau persistente. Pe lângă efectuarea de teste pentru a identifica sursa simptomelor lor, medicul veterinar vă poate recomanda suplimente sau precauții suplimentare pe care să le luați acasă.
Metodele de prevenție și tratament pot include antihistaminice cu sau fără prescripție medicală, diete speciale, unguente și multe altele. Discutați întotdeauna cu medicul veterinar înainte de a încerca să administrați medicamente pe cont propriu și urmăriți îndeaproape pisicile pentru a observa evoluția simptomelor lor. Informații culese de pe site-ul petplace.com.