Din cuprinsul articolului
Alertă pentru pisici. Un simplu buchet de flori oferit de Sărbătorile Pascale le poate pune viața în pericol.
Când spui flori și pisici, spui frumusețe și cuteness overload. Și pisicile și buchetele de flori au puterea de a ne face viața mai frumoasă și ne ajută să trecem mai ușor peste zilele grele. Ambele animă casa prin prezența lor, ne fac să zâmbim și să ne simțim mai bine. Și pentru că vrem să fim responsabili și să avem grijă atât de flori, cât și de pisică, iată ce ar trebui să știi despre relația dintre cele două.
Există plante periculoase pentru pisici, iar una dintre cele mai periculoase este destul de răspândită. Pisicile trebuie ținute departe de această plantă pentru a preveni otrăvirea sau chiar moartea.
Printre plantele periculoase pentru pisici se numără crinii, care conțin substanțe toxice în polen, petale și frunze. Pisicile au momente în care simt nevoia să elimine ghemotoacele de păr din stomac sau, pur și simplu, să se joace, motiv pentru care au obiceiul de a roade tulpinile florilor și plantelor decorative din casă.
Este bine să știm că multe plante au substanțe nocive, dăunătoare atât pentru oameni, cât și pentru animale. Dacă le avem în locuință, este bine să evităm accesul pisicilor în camera în care se află plantele.
Alertă pentru pisici. Intoxicația cu crini poate duce la dificultăți de respirație, deshidratare, greață, vărsături, diaree sau depresie, chiar mirosite sau ingerate în cantități mici.
Astfel, Crinul de Paște, numit și Lilium longiflorum, crinul pătat sau Lilium tigrinum (crinul vărgat din Japonia) și crinul rubrum (Lilium speciosum rubrum) sunt plante foarte periculoase pentru feline.
În cazuri mai grave, pot apărea leziuni renale și chiar deces. Dacă pisica a ingerat o plantă toxică, trebuie să fie dusă la medicul veterinar imediat, iar dacă acesta nu este disponibil, trebuie să i se golească stomacul pentru a îndepărta otrava.
Dacă vedem anumite reacții menționate mai sus, efecte ce apar în primele ore de când felinele ingerează crini, pisica trebuie să primească ajutor medical timp de 36 – 72 de ore, altfel își poate pierde viața.
Atunci când observăm astfel de efecte la felină, primul lucru pe care trebuie să-l facem este să mergem la medicul veterinar. Dacă acesta nu este disponibil, atunci stomacul pisicii trebuie golit de otravă.
Pentru acest lucru se recomandă o linguriță de sare dizolvată în apă călduță. În acest fel, pisica va vomita tot din stomac. O altă soluție este un amestec din albuș de ou, lapte și ulei vegetal, pe care pisica trebuie să-l înghită.
Chiar dacă astfel de tratamente ajută pisica să elimine otrava, aceasta tot trebuie dusă, în cele din urmă, la medicul veterinar, pentru a verifica starea ei de sănătate.
Pisicile sunt firi jucăușe, care vor să fie în centrul atenției, așa că proprietarii acestora trebuie să țină cont de anumite sfaturi pentru a evita și preveni problemele de sănătate care pot apărea după ingerarea unei plante toxice de către felină.
Pisica ar trebui să aibă la îndemână anumite vegetale. Există și plante benefice pentru pisici, cum ar fi iarba mâței, salata, orzul, varza sau morcovul, care le ajută la eliminarea ghemotoacelor de păr din stomac. Pătrunjelul poate fi utilizate ca vermifug.
Te-ai întrebat vreodată ce gândește câinele tău? Ce ți-ar spune dacă ar putea vorbi? Să…
Proiect de lege: Sterilizarea obligatorie pentru pisici de rasă comună, cu sau fără stăpân. Această…
Ai animale de companie și locuiești la bloc? Legislația privind animalele de companie în apartamente…
Stephen Huneck, un artist american pasionat de câini și de sculptură, a creat un loc…
În Japonia, relația specială dintre oameni și câinii robotici evidențiază o tendință unică, rezultată atât…
Un pui mumificat din era glaciară din Siberia este prima mumie cunoscută a unei pisici…