Din cuprinsul articolului
Mulți oameni care se confruntă cu provocări în viața lor de zi cu zi au găsit o conexiune profundă și vindecare prin terapia cu cai. Terapia crează legătură profundă, iar beneficiile sale terapeutice sunt bine cunoscute. Nu este de ajutor doar în cazul tensiunii emoționale și al stresului. Poate fi benefică pentru aproape toată lumea.
Terapie asistată de cai, încorporează lucrul ca parte a unui program de refacere pentru a ajuta la rezolvarea problemelor fizice, mentale și emoționale. Terapeuții profesioniști îi ghidează pe clienți prin construirea unei legături și interacțiunea cu aceste animale intuitive. Relația empatică și sprijinul emoțional pe care îl oferă caii sunt ajutoare profunde în recuperare.
Puterea contactului fizic este un dar pe care caii vă ajută să îl deblocați. Caii sunt animale foarte inteligente și sociale, care se bucură de interacțiuni umane pozitive. Atunci când sunteți în preajma cailor, nu este neobișnuit ca aceștia să înceapă să vă lingă și să vă mângâie. Acest lucru se datorează faptului că ei caută contactul fizic cu ceilalți ca o expresie a iubirii și afecțiunii.
Terapia cu cai vă poate ajuta să vă conectați cu corpul dumneavoastră în moduri noi. Pentru cei cu o gamă limitată de mișcare, caii ajută la restabilirea mișcării și a sentimentului de independență. Echitația poate ajuta la îmbunătățirea tonusului muscular și a mobilității, în timp ce crește echilibrul, forța, coordonarea și rezistența, totul în timp ce vă distrați!
Echitația este cunoscută și sub numele de „echitație terapeutică”, deoarece s-a demonstrat că vindecă atât cicatricile mentale, cât și limitările fizice.
Este un exemplu excelent al modului în care exercițiile în aer liber pot contribui la îmbunătățirea sănătății mentale și fizice. Atunci când sunteți călare, veți descoperi că veți dormi mai mult noaptea, veți deveni mai relaxat în timpul zilei și chiar veți pierde în greutate. S-ar putea, de asemenea, să vă dezvoltați noi abilități și să vă creșteți încrederea!
Și cum se întâmplă acest lucru? Totul se rezumă la respirarea aerului proaspăt. Cercetările arată că expunerea la natură s-a dovedit a reduce nivelul de stres, crește nivelul de energie prin îmbunătățirea circulației și reduce sentimentele de furie și anxietate.
Ajută la reducerea tensiunii, la diminuarea durerilor de cap datorită îmbunătățirii producției de serotonină și crește creativitatea prin îmbunătățirea capacității de concentrare. Lucrul cu un cal și crearea unei legături în aer liber prin activitate fizică reprezintă o combinație terapeutică puternică.
Terapia cu cai este benefică pentru o serie de afecțiuni și boli. De la probleme de sănătate mintală la dizabilități fizice, iată câteva moduri în care caii pot ajuta:
Sănătatea mintală: Caii oferă o priză pentru exprimarea de sine prin mișcare. Caii sunt, de asemenea, foarte toleranți față de persoanele care au dificultăți de învățare, deoarece nu judecă și nu critică. Sunt o modalitate excelentă de a îmbunătăți încrederea în sine, de a construi relații și de a vă face prieteni.
Dizabilități fizice: S-a demonstrat că caii sunt benefici pentru persoanele cu dizabilități fizice. Aceștia oferă un mijloc de exerciții fizice sigure și satisfăcătoare, dar permit și călăreților să lucreze în ritmul propriu, putând în același timp să comunice cu calul folosind limbajul corpului.
Bolile cronice: Cercetările au arătat că terapiile asistate de animale, cum ar fi terapia cu cai, pot ajuta la gestionarea durerii asociate cu bolile cronice, cum ar fi cancerul.
Următoarea listă nu este exhaustivă, dar terapia cu cai poate fi benefică pentru aceste afecțiuni specifice:
Autism: Copiii cu autism răspund adesea bine la cai, deoarece sunt animale blânde care nu judecă și nu răspund! De asemenea, ei înțeleg foarte bine comunicarea non-verbală, astfel încât este mai ușor pentru copii să își comunice nevoile folosind indicii non-verbale decât comunicarea verbală.
Depresia: Călăritul pe cal poate fi foarte relaxant și terapeutic, deoarece ajută la reducerea nivelului de stres și a anxietății cauzate de depresie sau de tulburări de anxietate.
Tulburare de stres post-traumatic: Caii ajută persoanele care suferă de tulburare de stres posttraumatic. Ei sunt deosebit de eficienți deoarece nu judecă și oferă dragoste necondiționată. Aceste calități le permit oamenilor să se exprime în moduri în care nu puteau înainte. De asemenea, îi ajută să se simtă din nou în siguranță după ce au trecut prin traume.
Atenție, atenție! Acum nu mai trebuie să te definești ca o „persoană iubitoare de pisică”…
În județul Buzău, un tânăr de 21 de ani din comuna Săgeata a fost reținut…
Un câine este cu siguranță cel mai bun prieten al omului. Este iubitor, amuzant și…
Noul animal de companie preferat în rândul românilor. Popularitatea tarantulelor ca animale de companie a…
Pisicile folosesc diferite gesturi și comportamente pentru a comunica atât între ele, cât și cu…
Primăria Cluj-Napoca, sub conducerea primarului Emil Boc, inițiază luni, 4 noiembrie, o campanie gratuită de…