Lumea animalelor

Animale solitare! Viețuitoarele care iubesc singurătatea

La fel ca și oamenii, unele viețuitoare sunt sociabile, trăiesc în turme pe tot parcursul vieții, în timp ce altele sunt animale solitare. Preferă singurătatea și să fie pe cont propriu.

Acest lucru nu înseamnă că aceste specii solitare sunt singuratice, triste, melancolice sau deprimate; ele sunt autonome și doar așa pot supraviețui.

Animale solitare: Urșii polari

Tuturor urșilor, de la ursul polar la ursul grizzly, le place să trăiască singuri. Este în natura urșilor să fie animale solitare. Majoritatea speciilor de urși sunt așa. Uriașele mamifere preferă compania unui copac sau a unui petic frumos de gheață, decât compania unui alt urs pufos.

Ursul polar: sursă foto: mediafax

Totuși, acest lucru nu înseamnă că urșii își petrec toată viața singuri. Ei se întâlnesc cu alți urși pentru a se înmulți. Iar mamele petrec destul de mult timp cu puii lor. Totuși, ca regulă generală, urșii sunt cele mai solitare carnivore din lume.

Pentru mai multe informații despre urși, aici găsiți un articol despre cum supraviețuiesc urșii polari în frigul din Arctica și un altul despre cele mai periculoase animale din India, care include ursul negru asiatic din Himalaya.

Animale solitare: Rinocerii negri

Rinocerii nu sunt cunoscuți pentru toleranța lor față de alte animale. Răbdarea lor este limitată și au un caracter oarecum arțăgos, ceea ce îi face destul de puțin sociabili.

În timp ce femelele de rinocer alb nu se deranjează să petreacă timp împreună, masculii și rinocerii negri, în general, preferă să stea singuri.

Cu toate acestea, toată energia economisită prin faptul că sunt singuratici este cheltuită atunci când vine momentul împerecherii. Masculii de rinocer se adună împreună doar pentru a curta o femelă în timpul sezonului de împerechere.

Deși pot fi considerați unul dintre cele mai solitare animale din lume, este adevărat că rinocerii negri pot petrece timp și crea legături cu alții. Ei se înțeleg mai bine dacă sunt de vârste diferite. Deoarece nu se văd unul pe celălalt ca pe o amenințare. În plus, rinocerul negru nu este deosebit de teritorial.

Ornitorincul

Ornitorincul este un animal semi-acvatic, originar din Australia. Este cunoscut pentru aspectul său fizic neobișnuit, cu un cioc plat și cornos, picioare palmate ca ale unei rațe și coadă în formă de paletă asemănătoare cu cea a unui castor. În plus, ornitorincul depune ouă, dar este un mamifer.

orintoricul; sursă foto:descopera.ro

Ornitorincii sunt animale solitare în cea mai mare parte a vieții lor, deși, ocazional, pot fi văzuți în perechi. Mamele rămân cu puii lor timp de câteva luni. Dacă sunteți interesat să aflați mai multe despre aceste animale ciudate și singuratice, iată un articol despre 10 fapte despre ornitorincul.

Sconcșii

Există diferite specii de sconcși și toate sunt în mare parte solitare. Acest lucru este de înțeles; atunci când se simt amenințate, nervoase sau atacate, sconcșii eliberează un miros foarte puternic. Respinge orice creatură cu o rază de câțiva metri. De dragul altor animale, chiar și din aceeași familie, sconcșii preferă să treacă prin viață ca indivizi liberi și independenți.

Cu toate acestea, în climatele reci, sconcșii pot împărți vizuini, în special între femele. Sconcșii masculi se împerechează cu mai multe femele, dar nu mai trăiesc împreună după aceea. Atunci când au urmași, femelele de sconcși rămân cu puii lor timp de un an și sunt foarte protectoare cu aceștia.

Leoparzi

Leoparzii sunt cei mai râvniți burlaci din junglă, pădure și savană. Cunoscute pentru frumusețea și eleganța lor, aceste feline mari sunt creaturi solitare. Ele se întâlnesc cu alți membri ai speciei lor doar atunci când se împerechează sau în timp ce își cresc puii.

În restul timpului, atât leoparzii masculi, cât și femelele se bucură de statutul lor liniștit de „singure”, fără să datoreze nimic nimănui. La urma urmei, spre deosebire de multe alte feline mari, leoparzii nu au nevoie de o haită pentru a vâna cu succes. Acesta este unul dintre multele motive pentru care, de exemplu, leoparzii de zăpadă sunt pe cale de dispariție.

Koala

Koala sunt animale solitare prin natura lor și apreciază liniștea. Mai presus de toate, koala adoră să aibă timpul lor pentru sine, în care să se odihnească și să se bucure de liniște. Ei vor alege întotdeauna să se apropie și să îmbrățișeze un copac în locul unui alt koala.

Deși blânzi, koala individuali au teritorii bine stabilite, iar aceste zone sunt, de obicei, foarte respectate. Când sunt tineri, koala pot fi văzuți călare pe spatele mamei lor. Cu toate acestea, în curând, ei se descurcă singuri și duc o viață de libertate solitară. Citiți mai multe în articolul nostru despre locurile în care trăiesc koala.

Femelele koala rămân de obicei pe un singur teritoriu, în timp ce masculii koala – cu excepția unor masculi dominanți și mai mari – sunt călători. Dacă se întâlnesc, masculii koala pot intra în lupte, urmărindu-se și mușcându-se reciproc, potrivit animalwised.com.

Recent Posts

Cum să îngrijești pielea uscată unui câine?

Înainte de a trata pielea uscată a câinelui dumneavoastră, trebuie să determinați cauza principală. Dacă…

3 zile ago

Un tânăr de 17 ani arestat pentru uciderea unei pisici

Un tânăr de 17 ani din comuna Petreștii de Jos, județul Cluj, a fost reținut…

3 zile ago

Două pisici drogate au ajuns la Spitalul Veterinar de Urgență din București

Într-un caz neobișnuit, două pisici au fost internate la Spitalul Veterinar Universitar de Urgență din…

3 zile ago

Comerț ilicit cu animale pentru Anglia. Anchetă de proporții privind angajații din DSVSA Timiș

Polițiștii din județul Hunedoara au oprit recent un transport ilicit de câini și pisici care…

3 zile ago

Este un „an canin” într-adevăr echivalentul șapte ani? Cum se calculează corect vârsta câinelui?

Într-una dintre cele mai cunoscute reclame Alpo din anii '80, actorul Lorne Greene proclama: „Danny…

3 zile ago

Fotografii ale unor animale incredibil de frumoase cu două culori diferite ale ochilor

Importanța pe care o acordăm momentului în care privim în ochii cuiva sau a ceva…

3 zile ago

Parteneri