Silvana ChiujdeaCercetătorii ruşi, care examinau cadavrul unel femele de mamut lânos, prins în gheaţă în urmă cu 10.000 – 15.000 ani, au avut o surpriză de proporţii atunci când au găsit țesuturi musculare bine conservate și sânge lichid, informează AFP.
Potrivit oamenilor de ştiinţă, descoperirea animalului, pe o insulă situată în Oceanul Arctic, măreşte considerabil şansele de clonare cu succes a unui animal preistoric.”Atunci când am străpus gheaţa de sub vintrele animalului, a început să curgă sânge, foarte închis la culoare. Este cel mai uimitor caz pe care l-am văzut în viaţa mea. Această descoperire ne oferă şanse reale să găsim celule vii care vor putea permite realizarea proiectului de clonare a unui mamut”, a declarat Semen Grigoriev, șeful unei expediții organizate la începutul lunii de Societatea geografică.
„În Rusia descoperim mamuţi practic în fiecare an. Însă această expediţie a permis descoperirea pentru prima dată a unei femele într-o stare foarte bună de conservare”, a mai spus Grigoriev.Procesul de clonare va presupune transferul unor celule de mamut în ovule de elefant, anterior prelucrate în laborator, pentru a se încerca astfel producerea unor embrioni cu ADN de mamut.