Din cuprinsul articolului
Animalele sălbatice din România, ucise din incompetență și nepăsare? Afacerea unora de milioane de euro.
Fauna din România a devenit o afacere profitabilă de milioane de euro!
Potrivit unui studiu amănunțit și bine realizat de către romania.europalibera.org, țara noastră are cea mai mare populație de urși din Uniunea Europeană, aproximativ 6.000 de animale. Se pare că un număr de peste 1.400 au fost trimiși în bătaia puștii în ultimele șapte ani, prin anumite derogări speciale venite de la Ministerul Mediului.
Participarea la o partidă de vânătoare în pădurile României se ridică la un cost de peste 1.000 de euro, iar un „pasionat” poate plăti între 5.000 și 20.000 de euro pentru un „trofeu” din pădurile țării.
Vânătoarea este interzisă! Animalele sălbatice ar trebui să fie cruțate de „amuzamentul” unor indivizi
Mai interesant este faptul că, la noi în țară, vânătoarea urșilor este interzisă, iar această specie este considerată monument al naturii. Însă, prin diverse inițiative legislative de derogare, animalele ajung să fie împușcate în special în scop recreativ.
Banii însă schimbă complet modul corect de a gândi în ceea ce îi privește pe guvernanți, iar ecologiștii trag un semnal de alarmă asupra incorectitudinii cifrelor raportate ca fiind „prea mulți”.
Mare parte din asociațiile pentru protecția mediului condamnă acest masacru al animalelor sălbatice. În schimb, autoritățile susțin că este nevoie de reducerea populației de urs brun, pentru a proteja oamenii și a reduce pierderile economice provocate de animalele sălbative care atacă ferme sau oameni.
În ultimii șapte ani, în România a avut loc un adevărat masacru al urșilor. Din datele obținute în ultimul an de Europa Liberă de la Ministerul Mediului, au fost uciși prin derogări aproape 1.400 de exemplare de urs brun, specia caracteristică Europei.
Asta în condițiile în care numărul total al urșilor din spațiul comunitar este undeva între 14.000 și 18.000, iar cel din România este de 6.000. Numai în state precum Bulgaria, Slovenia, Finlanda sau Suedia se estimează că mai trăiesc peste o mie de astfel de mamifere. În Franța, Spania, Italia numărul lor este limitat la numai câteva zeci.
Te-ai întrebat vreodată ce gândește câinele tău? Ce ți-ar spune dacă ar putea vorbi? Să…
Proiect de lege: Sterilizarea obligatorie pentru pisici de rasă comună, cu sau fără stăpân. Această…
Ai animale de companie și locuiești la bloc? Legislația privind animalele de companie în apartamente…
Stephen Huneck, un artist american pasionat de câini și de sculptură, a creat un loc…
În Japonia, relația specială dintre oameni și câinii robotici evidențiază o tendință unică, rezultată atât…
Un pui mumificat din era glaciară din Siberia este prima mumie cunoscută a unei pisici…