Din cuprinsul articolului
Apa din acvariul țestoasei. Țestoasele cu tâmple roșii și alte țestoase acvatice își petrec mult timp în apă, deci curățenia este esențială. Desigur, țestoasele elimină deșeuri în apa lor, așa că menținerea unei calități bune a apei poate fi o provocare.
Apa tulbure și mirositoare într-un acvariu de țestoase este o problemă obișnuită. Dar chiar și apa care pare curată poate conține deșeuri cum ar fi amoniac și nitriți, care pot ajunge la niveluri nocive. Menținerea unei calități bune a apei este un aspect important al menținerii sănătății țestoaselor.
Deși în general țestoasele nu sunt la fel de sensibile la problemele de calitate a apei ca peștii, se recomandă controlul apei. Și asta deoarece pe măsură ce produsele de deșeuri din acvariu se descompun, se formează amoniac. Acesta este potențial toxic și poate irita țestoasele chiar la niveluri scăzute.
Pe măsură ce apa din acvariu devine stabilă, bacteriile benefice cresc în acvariu și în filtre. Unele bacterii descompun amoniacul în nitriți toxici, care sunt apoi convertiți de alte bacterii în nitrati mai puțin nocivi. Aceștia sunt controlați apoi prin schimburi de apă. Înainte ca acest ciclu să devină stabil, nivelurile de subproduse nocive sau bacteriile care le utilizează pot crește brusc, provocând probleme cum ar fi apa tulbure.
Magazinele de animale comercializează kituri de testare pentru amoniac, nitrati și nitriți. Monitorizarea acestor niveluri vă poate ajuta să depistați condițiile din acvariu care pot irita sau dăuna țestoaselor.
Urmați instrucțiunile incluse în kituri, acestea conțin informații despre nivelurile sigure și periculoase ale fiecărei substanțe chimice. Dacă nivelurile de amoniac, nitrati sau nitriți sunt prea mari, faceți o schimbare completă a apei. Dacă constatați că nivelurile sunt moderate sau cresc, faceți schimbări mai frecvente ale apei parțiale sau o schimbare completă.
Nivelul de pH (o măsură a acidității) nu este la fel de critic pentru sănătatea țestoaselor ca nivelurile produselor de deșeuri. Dar măsurarea pH-ului este, de asemenea, o idee bună.
În general, țestoasele cu tâmple roșii sunt destul de tolerante la schimbările mici de pH. Dar monitorizarea nivelurilor de pH vă poate avertiza cu privire la schimbările chimice în apa țestoasei dvs. Acesta ar trebui să se situeze în intervalul 6-8 pentru țestoasele cu tâmple roșii. Produsele din magazinele de animale vă permit să micșorați sau să măriți în siguranță pH-ul, dacă este necesar.
Există opinii contradictorii cu privire la faptul dacă apa de la robinet ar trebui să fie declorinată pentru țestoase. Țestoasele pot să nu fie la fel de sensibile la clor ca peștii sau amfibienii. Dar clorul poate fi totuși un iritant pentru ele, în special pentru ochii lor.
Apa clorurată poate, de asemenea, să distrugă bacteriile benefice din acvariu, afectând ciclul azotului și descompunerea produselor de deșeuri. Prin urmare, este ideal să declorinați apa – cea mai ușoară modalitate este să folosiți substanțele speciale disponibile în magazinele de animale.
Calitatea apei și curățenia sunt mai ușor de menținut într-o acvariu mai mare. Într-o cantitate mai mică de apă, produsele de deșeuri sunt mai concentrate.
Într-un acvariu mai mare, materiile de deșeuri și produsele secundare sunt diluate. De asemenea, schimbările parțiale ale apei sunt mai practice pentru menținerea unei calități constante a apei, în loc să fie nevoie să schimbați o proporție mare (sau toată) apa.
Există mai multe opțiuni pentru filtre. Când vine vorba de țestoase, alegeți un filtru pentru două sau trei ori mărimea acvariului de țestoase. De exemplu, dacă aveți u acvariu de 40 de litri, alegeți un filtru recomandat pentru 80 de litri. Chiar dacă acvariul nu este plin.
Se recomandă filtre cu mai multe niveluri diferite pentru îndepărtarea materiei de deșeuri, precum și a produselor secundare (adică filtrare mecanică, biologică și chimică).
Scoateți în mod regulat o parte din apă și înlocuiți-o cu apă proaspătă. Acest lucru îndepărtează și diluează produsele de deșeuri.
Frecvența schimbărilor parțiale și cantitatea de apă pe care trebuie să o schimbați vor varia în funcție de factori, inclusiv dimensiunea țestoaselor dvs., dimensiunea acvariului, filtrul și dacă hrăniți în acvariu.
Schimbările parțiale ale apei frecvente (săptămânale sau poate de două sau trei ori pe săptămână, dacă este necesar) vor ajuta la menținerea unei calități ridicate a apei. Folosirea unui aspirator de nisip sau un sifon pentru a scoate apa face acest lucru mult mai ușor.
Menținerea fundului cuștii gol face curățarea mai ușoară, deoarece deșeurile și hrana neconsumată nu pot rămâne blocate în pietre. Piatra sau nisipul mare (prea mare pentru a fi înghițite) la fundul cuștii pot fi atractive, dar nu sunt necesare.
O modalitate de a reduce cantitatea de deșeuri pe care trebuie să o gestionați în acvariu este să hrăniți țestoasa într-un recipient separat. Încercați cu o cutie de plastic.
Folosirea apei din acvariu este o modalitate ușoară de a vă asigura că temperatura este suficient de caldă. Pur și simplu înlocuiți apa scoasă pentru hrănire cu apă proaspătă. Și ați făcut astfel și o schimbare parțială a apei la fiecare hrănire.
Acest lucru elimină problema hranei în exces care se descompune în acvariu. Iar țestoasele tind să meargă la baie imediat după masă, astfel încât cantitatea de deșeuri care se acumulează în acvariu este redusă. Apoi, puteți curăța și dezinfecta ușor vasul de hrănire ușor după fiecare masă.
Cu toate acestea, acest lucru implică muncă și manipulări suplimentare, care pot fi stresante. Puteți folosi recipentul de hrănire separat pentru mesele cu un conținut mai mare de proteină. Și să le hrăniți alte cu legume și verdețuri în acvariu, potrivit thesprucepets.com.
Atenție, atenție! Acum nu mai trebuie să te definești ca o „persoană iubitoare de pisică”…
În județul Buzău, un tânăr de 21 de ani din comuna Săgeata a fost reținut…
Un câine este cu siguranță cel mai bun prieten al omului. Este iubitor, amuzant și…
Noul animal de companie preferat în rândul românilor. Popularitatea tarantulelor ca animale de companie a…
Pisicile folosesc diferite gesturi și comportamente pentru a comunica atât între ele, cât și cu…
Primăria Cluj-Napoca, sub conducerea primarului Emil Boc, inițiază luni, 4 noiembrie, o campanie gratuită de…