Din cuprinsul articolului
Așa trebuie îngrijit un câine bătrân. Timpul lasă urme pe piele si blana câinilor. Iar acest lucru nu trebuie să te întristeze. Batranetea nu inseamna neaparat o etapa trista, însă trebuie sa te ocupi mai atent de cateva aspecte ce tin de ingrijrea lui.
Pentru inceput, iti recomandam sa ai o discutie detaliata cu medicul veterinar. El poate sa iti raspunda la cateva intrebari esentiale, despre aceasta perioada din viata cainelui tau, cu atat mai mult cu cat, nu toti cainii imbatranesc la fel. Iata ce trebuie sa afli:
Varsta la care un caine este considerat batran, depinde de la individ, la individ. In general rasele gigant imbatranesc mai rapid decat cei mici. Spre exemplu, un Dog German, va fi considerat senior in jurul varstei de 6 ani, pe cand un Chihuahua, nu va fi catalogat ca batran de cat pe la 10-11 ani.
Au cainii batrani nevoie de o alimentatie speciala?
Cu siguranta, da! Cainii batrani au nevoie de o alimentatie speciala, care sa corespunda nevoilor lor, exact ca si oamenii. Veterinarul iti poate recomanda hrana potrivita pentru seniori, in functie de starea de sanatate a animanului.
De asemena trebuie sa iei in calcul administrarea unor suplimente, la recomandarea medicului. Acestea il pot ajuta cu problemele de mobilitate.
Cainii in varsta, la fel ca si oamenii, sunt predispusi la artrita sau rigiditate musculara. Il poti ajuta acordandu-i mai mult timp sa se dezmorteasca inainte de a iesi la plimbare, spre exemplu. Incearca sa nu il fortezi sa se plimbe si sa se joace la fel de mult, ca inainte. De asemena, trebuie sa fii atent la culcusul cainelui, acesta trebuie sa ii asigure confortul necesar unui batranel, dar si caldura atunci cand doarme, deoarece animalele in varsta isi regleaza mai greu temperatura corpului. De asemenea, mare atentie la temperaturile extreme!
Trebuie acordata atentie speciala ingrijirii banii?
Pielea cainilor batrani, are si ea de suferit, deoarece, in timp, nu mai produce la fel de multe uleiuri naturale care sa o mentina supla si hidratata.
Incearca sa periezi cat mai des blana cainelui pentru a stimula secretia de uleiuri, iar suplimentar, poti apela la produse de ingrijire care sa hidrateze mai bine pielea, potrivit mobilepet.ro.
Fiecare dintre noi are anumite trăsături de caracter care dezvăluie cine suntem cu adevărat. Unii…
Cumpărarea și alegerea unei rase de câine este extrem de importantă! Vei trăi cu câinele…
De câte ori pe zi îi spui câinelui tău „te iubesc”? Un nou studiu a…
Este prietenul tău blănos una dintre rasele de câini care sunt aproape imposibil de dresat?!…
Pentru oameni, afișarea unui zâmbet este o modalitate ușoară de a evita neînțelegerile. Și, conform…
Leonardo DiCaprio are acum o nouă specie de șarpe numită în onoarea sa! Cercetătorii au…