Din cuprinsul articolului
Atunci când lucrează la tejgheaua din bucătărie, pregătind masa, cei care au câini vor fi familiarizați cu faptul că au o umbră. Aceștia stau acolo cu ochii lor de cățeluș, așteptând și urmărind ca ceva să le cadă în cale. Cei mai mulți dintre noi nu ne putem abține să nu le aruncăm un pic din ceea ce gătim în acel moment.
Deși câinii noștri ar putea părea că își doresc mai mult decât orice ceea ce avem noi, nu înseamnă că ar trebui să și primească. Sistemele noastre digestive funcționează diferit de al lor. Noi, oamenii, ne bucurăm de multe lucruri pe care ei nu le pot digera sau care sunt toxice pentru ei.
Atunci când ai un câine și știi că există posibilitatea să împarți o parte din mâncarea ta cu el, dar este esențial să înțelegi ce ar trebui și ce nu ar trebui să mănânce.
În acest articol, trecem în revistă cele mai comune alimente umane pe care câinii nu ar trebui să le mănânce și de ce sunt periculoase pentru el. Câinii sunt animale care nu au nevoie de mult mai mult decât de carne în dieta lor.
Totuși, ei pot extrage unele substanțe nutritive benefice din fructe și legume. Trebuie să fii selectiv în ceea ce îi hrănești și să ai grijă în mod special să te asiguri că alimentele nu sunt periculoase.
1. Animalul este extrem de dăunător pentru animalul de companie
La sfârșitul unei zile lungi, o bere sau un pahar de vin poate fi de mare ajutor. Cu toate acestea, băuturile alcoolice și alimentele care conțin chiar și urme de alcool pot fi incredibil de dăunătoare pentru câinele tău. Acestea pot provoca vărsături și diaree.
La fel ca la oameni, va induce depresie în sistemul nervos central și chiar va provoca dificultăți de respirație, tremurături, comă și chiar moarte. Organismul lor pur și simplu nu este menit să digere alcoolul. Dacă animalul de companie a ingerat alcool, contactați imediat Centrul de control al otrăvirilor la animale sau medicul veterinar.
2. Avocado
Avocado ar putea fi un superaliment pentru noi, oamenii, dar de obicei nu se potrivește cu câinii. Ei nu au la fel de multe probleme cu el ca și caii și păsările, dar este totuși greu de digerat pentru ei. În cantități mari, poate provoca probleme cardiovasculare.
Nu putem da oase la câini? Dar cum rămâne cu toate acele oase vândute de magazinele de animale din toată țara? Oare le-am dat cățeilor noștri hrană periculoasă în tot acest timp?
Nu, nu neapărat. Oasele care provin direct de la animale și au fost gătite sunt diferite de oasele procesate de companiile de hrană pentru animale de companie.
Puteți să îi dați în continuare câinelui oase provenite de la ceva de genul animalelor, dar nu ar trebui să îi dați niciodată oase de pasăre, deoarece acestea se vor sparge. Nu ar trebui să le dați oase gătite, deoarece și acestea se pot sparge și pot rămâne blocate în gât.
4.Cofeina
Poate că noi trăim din cafea, dar câinii noștri nu ar trebui să o facă. Cofeina conține un compus numit metilxantină. Atunci când este ingerată de câinele tău, aceasta poate provoca vărsături și diaree, sete excesivă, urinare, gâfâială, hiperactivitate, tremurături, convulsii și chiar moarte. Asta înseamnă că poți să îți păstrezi cafeaua doar pentru tine.
Ciocolata se încadrează în ambele categorii de bomboane și cafea, deoarece semințele de cacao folosite pentru a face ciocolată conțin, de asemenea, metilxantine. Ciocolata este incredibil de toxică pentru câini, iar aceștia nu ar trebui să ajungă niciodată să se răsfețe cu acest deliciu gustos.
Ciocolata neagră este cea mai periculoasă, deoarece conține cel mai mare procent de cacao, alături de ciocolata de copt. Chiar și ciocolata albă, care are cel mai mic nivel de metilxantine, nu ar trebui să fie dată câinelui dumneavoastră.
Poate că ați văzut videoclipurile în care cineva încearcă să-și hrănească câinele cu o lămâie. Deși este amuzant și distractiv, nu este cea mai bună alegere pentru sănătatea continuă a cățelului tău din cauza acidului citric. Provoacă iritații și chiar unele umflături în gura și gâtul câinelui tău.
Dacă mănâncă în exces orice parte a unei plante citrice, aceasta poate provoca depresie în sistemul lor nervos central. Totuși, trebuie să mănânce porții mari de citrice pentru ca acest lucru să se întâmple. Este puțin probabil să le creeze probleme în doze mici, dincolo de o supărare a stomacului.
Nuca de cocos nu este una cu care trebuie să fii exagerat de atent, spre deosebire de ciocolată sau cafea. Nuca de cocos și produsele sale, cum ar fi uleiul de nucă de cocos, nu ar trebui să dăuneze animalului dumneavoastră de companie în cantități mici.
Laptele proaspăt dintr-o nucă de cocos poate provoca uneori scaune moi și diaree. Cel mai bine este să fiți prudenți atunci când oferiți ceva cu nucă de cocos câinelui dumneavoastră. Informații culese de pe portalul med
Inițiativa „Tramvaiul Responsabilității” din Iași este un proiect unic în România, creat pentru a promova…
Iarna poate fi o perioadă dificilă pentru câini și pisici, expunându-i la diverse afecțiuni din…
Puține lucruri pe lumea asta sunt la fel de amuzante ca privirea unei pisici care…
Te-ai întrebat vreodată ce gândește câinele tău? Ce ți-ar spune dacă ar putea vorbi? Să…
Proiect de lege: Sterilizarea obligatorie pentru pisici de rasă comună, cu sau fără stăpân. Această…
Ai animale de companie și locuiești la bloc? Legislația privind animalele de companie în apartamente…