Avem dovada clară că și felinele pot deveni cel mai bun prieten al omului

Avem dovada clară că și felinele pot deveni cel mai bun prieten al omului, nu doar câinii. O cercetătoare din America a reușit să demonstreze că pisicile pot ajunge să se lege de stăpânii lor precum câinii, dacă nu chiar mai mult decât aceștia.

Studiul arată că profunzimea legăturilor pe care pisicile le au cu oamenii a fost subestimată și că, din acest punct de vedere, se comportă precum câinii.

„La fel ca în cazul câinilor, pisicile prezintă o flexibilitate socială în ceea ce privește atașamentul lor față de oameni”, a spus Kristyn Vitale, de la Universitatea americană Oregon, citată de Science Alert.

„Majoritatea pisicilor se consideră în siguranță cu stăpânul lor și îl văd ca un refugiu atunci când se află într-un mediu nou”, mai explică cercetătoarea.

Și Suki a demonstrat că este cel mai bun prieten al omului. Ea este o pisică superbă bengaleză din Canada, care adoră aventurile. Mai ales că de mai bine de șase ani își urmeză stăpâna pe cele mai înalte culmi, dar nu numai.

Suki este superbă, iar asta nu o spunem noi, ci fotografiile din galeria foto de mai jos postate de stăpâna ei care sunt dovezi grăitoare în acest sens.

Pisicile bengaleze sunt adorabile, nu-i așa?

Ele au fost create dintr-o specie de pisică sălbatică din Asia de sud-est. Sunt frumoase, extrem de atletice şi agile, energice şi elegante. Par nişte leoparzi în miniatură.

Potrivit descopera.ro, pisicile bengalezele sunt expresia personificată a fascinaţiei pe care oamenii au avut-o din cele mai vechi timpuri pentru felinele sălbatice, fie ele mari sau mici, care populează junglele lumii. În anul 1963, Jean S. Mill a încrucişat pentru prima dată o pisică domestică cu o pisică leopard asiatică (Prionailurus bengalensis).

Încercarea lui a fost prima de acest fel în urma căreia se dorea obţinerea unor rase noi de pisici, extrem de viguroase, şi care să prezintă modelul coloristic al petelor celebrelor feline sălbatice din junglă precum leopardul, jaguarul sau ocelotul.

Chiar și numele ei, pisică domestică bengaleză, este un tribut pentru strămoaşa sa sălbatică din statul Bengal, India. Căci de acolo proveneau pisicile leopard asiatice folosite de Jean S. Mill în nucleul său de creştere.

Sunt pisici puternice, atletice, explozive chiar, cu o constituţie fizică musculoasă. În ciuda strămoșilor săi sălbatici, bengalezele sunt în general curioase, devotate (cât de devotată poate fi o pisică) şi destul de…blânde.Suki într-adevăr este o pisică de invidiat, cu fotografii și călătorii pe placul și celui mai pretențios om. Desigur că și stăpâna are un  merit, ea bucurându-se de toate momentele alături de prețioasa bengaleză.

Recent Posts

De ce sunt pisicile atât de obsedate de indicatoarele laser?

Puține lucruri pe lumea asta sunt la fel de amuzante ca privirea unei pisici care…

21 de minute ago

Zece lucruri interesante pe care nu le știi despre câinele tău!

Te-ai întrebat vreodată ce gândește câinele tău? Ce ți-ar spune dacă ar putea vorbi? Să…

20 de ore ago

Proiect de lege: sterilizarea obligatorie tuturor pisicilor

Proiect de lege: Sterilizarea obligatorie pentru pisici de rasă comună, cu sau fără stăpân. Această…

21 de ore ago

Ai animale de companie și locuiești la bloc? Trebuie să faci acest lucru sau riști o amendă usturătoare

Ai animale de companie și locuiești la bloc? Legislația privind animalele de companie în apartamente…

22 de ore ago

Capela câinilor: biserica simbol al iubirii necondiționate față de animale

Stephen Huneck, un artist american pasionat de câini și de sculptură, a creat un loc…

23 de ore ago

Japonezii se roagă pentru câinii-roboți

În Japonia, relația specială dintre oameni și câinii robotici evidențiază o tendință unică, rezultată atât…

o zi ago

Parteneri